Skip to main content

Dit zit in For Honor Season 2: Shadow and Might

Nieuwe Heroes, maps en Epic gear.

Drie maanden na de For Honor release zit het eerste bloederige seizoen erop, waarbij de Vikings als winnaar van de Faction War uit de bus zijn gekomen. Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het tweede seizoen 'Shadow and Might' is inmiddels van start gegaan en is onlosmakelijk verbonden met update 1.07. Hieronder lees je de grootste veranderingen.

Shadow and Might heeft om te beginnen twee nieuwe Heroes: Shinobi en Centurion. Daarmee is het aantal helden in For Honor van twaalf naar veertien uitgebreid. Beide Heroes zijn vanaf 23 mei voor iedereen beschikbaar en kosten 15.000 Steel. Als je een For Honor season pass hebt, dan kun je een week eerder exclusief met de nieuwe krijgers aan de slag.

De Shinobi behoort tot de Samurai-factie en is een Assassin. Deze snelle ninja is met zijn achterwaartse salto's, sprintvaardigheden en de mogelijkheid om ontwijkingsmanuoevres te blokkeren uiterst behendig. Gewapend met twee kusarigama's - een sikkel aan een ketting - heb je ook nog eens de grootste reikwijdte van alle Heroes. De achilleshiel van de Shinobi is echter de beperkte health en verdediging. Voorzichtigheid is dus geboden.

Shinobi (links) en Centurion (rechts)

Het tweede personage dat aan het rooster van helden wordt toegevoegd, is een nieuwe Knight. De Centurion is een Romeinse soldaat en behoort tot de Hybrid-klasse. Aangezien je met een gladius vecht, moet deze Hero het vooral van aanvallen van dichtbij hebben. Wanneer je tegenstander wankelt, straf je ze dan ook genadeloos af. Je bent daarnaast gespecialiseerd in het ontwijken van aanvallen en uitputten van tegenstanders. Als melee-specialist is je reikwijdte echter beperkt en ben je dus kwetsbaar als je te veel afstand houdt.

Naast twee nieuwe helden kun je in For Honor Season 2 twee nieuwe maps verwachten. The Forge is gesitueerd in Ashfeld, de thuishaven van de Knights. Het is een bedrijvige smederij waarin hoofdzakelijk staal geproduceerd wordt. Enkele opvallende kenmerken van de map zijn het enorme draaiende waterrad en enkele smeltkroezen waarin je tegenstanders levend kunt koken.

De tweede nieuwe map heet Temple Garden. Dat is een klassieke Japanse tuin waarin karakteristieke kersenbloesems, sculpturen en tempelgebouwen dan ook niet ontbreken. De eyecatcher is de enorme boom in het midden van de map. Temple Garden is een idyllische plek om helemaal tot rust te komen, ware het niet dat er keihard gevochten moet worden.

The Forge (links) en Temple Garden (rechts)

Op het gebied van uitrusting is er in Shadow and Might ook het nodige aangepast. Naast Common, Rare en Heroic heb je nu namelijk ook Epic Gear. Zo zijn er voor elke Hero vier nieuwe wapens en twee nieuwe armors. Wil je die looten, dan moet je minimaal over een Reputation van level 5 beschikken. Daarnaast heeft Ubisoft het gat tussen de gear van hoge en lage levels verkleind, en kun je uitrustingen nu dankzij procentuele afwijkingen beter met elkaar vergelijken.

Tot slot worden er negen nieuwe territoria aan de Faction War-map toegevoegd. Daarmee probeert Ubisoft meer spanning in de metagame te creëren, aangezien de Vikings in het eerste oorlogsseizoen maar liefst 37 van de 60 territoria hebben veroverd. Het tweede seizoen van de Faction War duurt wederom twaalf weken.

For Honor Season 2: Shadow and Might is sinds 16 mei 2017 live voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De For Honor review lees je hier.

Read this next