Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dit zijn de Wii U controllers

Redesign blijkt waarheid, plus nieuwe Pro-controller.

Een van onze verwachtingen is al uitgekomen nog voor Nintendo's officiële E3 conferentie is geweest: de onthulling van de nieuwe Wii U controller. Nintendo president Satoru Iwata liet de nieuwe versie van de Wii U Gamepad zien in de Pre-E3 livestream, en had nog een verrassing in petto.

Maar eerst de Wii U Gamepad zelf. Deze blijkt inderdaad degene te zijn die eerder al was gelekt. De analoge schijfjes zijn pookjes geworden en enkele knopjes hebben een nieuwe plaats gevonden. Het vierkante knopje onder de vierpuntsdruktoets blijkt te zijn voor het inscannen van voorwerpen als action figures. Naast de powerknop zit een andere knop waarmee het beeld van de televisie naar de Gamepad kan worden omgezet, en andersom. Als de Wii U uitstaat is de Gamepad te gebruiken als afstandsbediening. In de livestream was ook een zwarte versie van de controller te zien.

Daarnaast kondigde Iwata een Pro-controller aan die erg lijkt op een Xbox 360 controller, maar dan met de rechter analoge stick en de BYXA-knoppen omgedraaid. Als we een gokje mogen wagen gebruik je deze met name bij die third-party titels die op de andere consoles ook met een 'gewone' controller werken.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties