Skip to main content

Dit zijn de gratis PlayStation Plus games in maart

Ziet het groots.

Sony heeft de PlayStation Plus-games voor de maand maart bekendgemaakt. Volgende maand zijn Final Fantasy 7 Remake, Maquette (PS5), Remnant: From the Ashes en Farpoint (PSVR) gratis beschikbaar voor wie een PlayStation Plus-abonnement heeft.

In Final Fantasy 7 Remake kruip je opnieuw in de huid van de huurling Cloud Strife. Samen met Tifa, Barret en Aerith ga je de strijd aan met de planeetbedreigende machines van de kwaadaardige Shinra Corporation. In de remake krijg je toegang tot volledig herwerkte graphics en een verbeterd vechtsysteem. Sony waarschuwt wel dat je deze versie in de toekomst niet kunt upgraden naar het recent aangekondigde Final Fantasy 7 Remake Intergrade.

Bekijk op YouTube

Remnant: From the Ashes is een third-person survival shooter waarin spelers de taak krijgen om de wereld te bevrijden van interdimensionale monsters. Je kunt die wereld alleen of met twee verkennen, spullen verzamelen en je uitrusting voorzien van de nodige upgrades.

De Escher-achtige first-person puzzelgame Maquette katapulteert je naar een wereld vol levensgrote gebouwen en puzzels. Die laatste moet je oplossen door de wereld herhaaldelijk te draaien.

In de PlayStation VR-titel Farpoint begeleid je twee wetenschappers naar het ruimtestation The Pilgrim. Na een lichtflits crasht dat station echter op een gevaarlijke planeet en krijg jij de taak overlevers te vinden. Omdat je niet alleen bent, krijg je een groot wapenarsenaal ter beschikking.

Bekijk op YouTube

Daar stopt het echter niet, want je krijgt ook voor de tweede maand op rij toegang tot de arcadegame Destruction AllStars. Die bevat 16 verschillende bestuurders en vier online multiplayer modes.

Tot en met 1 maart kun je ook nog de PlayStation Plus games van februari downloaden. Momenteel zijn dat Control: Ultimate Edition en Concrete Genie en Destruction AllStars.

Read this next