Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dit werd er aangekondigd tijdens de Pokémon Presents-livestream

Waaronder Fidough, een puppy die is gemaakt van brood.

Tijdens de Pokémon Presents-livestream van 3 augustus toonde The Pokémon Company heel wat nieuwe dingen van Pokémon Scarlet en Violet. Zo kwam je meer te weten over de setting, gameplay-elementen en onthulde de uitgever ook een aantal van de Pokémon die paraat staan in dit nieuwe avontuur.

De game speelt zich af in de nieuwe regio Paldea en naast de reeds onthulde Pokémon zullen de volslanke broodachtige Fidough en Cetitan, een ijswalvis met benen en hoorns hun opwachting maken.

Sommige oude Pokémon krijgen ook een Paldean form, net zoals je eerder ook Galarian Pokémon en Alolan Pokémon had. Hierbij krijgen Pokémon een ander uiterlijk en een ander type. Zo is Paldean Wooper een combinatie van Poison en Ground en ziet hij er nu bruin uit.

Cover image for YouTube video[UK] Welcome to the Paldea region! | Pokémon Scarlet & Pokémon Violet
Bekijk hier de nieuwe Pokémon Scarlet en Violet trailer.

De legendarische Pokémon Koraidon en Miraidon hebben een iets andere "functie" dan de legendarische Pokémon van voorgaande games. Zo gebruik je, afhankelijk van de versie die je koopt, een van deze twee wezens om je al sprintend, rijdend en vliegend voort te bewegen in de volledig open wereld van Paldea.

Scarlet en Violet gaan daarnaast ook nog een stapje verder op vlak van transformaties. Zo kunnen alle Pokémon in de game "Terastallisen". hierbij veranderen ze in een levende kristal en krijgen ze gedurende het gehele gevecht een diamanten kroon.

Pokémon die zo'n tijdelijke transformatie ondergaan, zien hun aanvalskracht de hoogte ingaan waardoor hun moves ook meer damage bij hun tegenstanders. Daarnaast veranderen Pokémon ook in één van de 18 verschillende Tera-types wanneer ze transformeren. Hierdoor zouden trainers hun Pokémon-team verder kunnen specialiseren en zouden meer Pokémon competitief interessant worden.

Voorbeelden van Terrastilised Pokémon zijn Pikachu, die een Flying Pokémon wordt, een Water of Grass Eevee (zonder te evolueren natuurlijk) en een Fire Drifblim.

Daarnaast zijn Raid-gevechten terug van de partij in Pokémon Scarlet en Violet. Die krijgen de naam Tera Raid Battles en daarbij jij en drie andere spelers het op tegen een wilde Terastallised Pokémon.

Spelers krijgen ook toegang tot in totaal drie verhaalgebonden questlines, die worden omgeschreven als "grand stories". Zo moet je opnieuw acht gymleaders verslaan, maar doe je dat dit keer in een willekeurige volgorde en kies je bijvoorbeeld zelf tegen wie je het eerst opneemt. Wat je van de twee overige verhaallijnen mag verwachten, onthulde The Pokémon Company niet.

Spelers die beide games in de eerste maanden na de release kopen, krijgen tot 28 februari 2023 de kans om een Flying Pikachu te ontgrendelen via de Mystery Gift-functie.

Pokémon Scarlet and Violet's new region of Paldea.
De nieuwe Pokémon Scarlet en Violet regio: Paldea.

Naast nieuwe games voor de Switch kwamen ook de verschillende Pokémon apps aan bod, maar we kwamen niets nieuws te weten over Pokémon Sleep.

Wat we nu wel weten is dat spelers tijdens het Pokémon Go Fest-evenement van 27 augustus 2022 de reeds uitgebrachte Ultra Beasts kunnen vangen die tijdens de verschillende Pokémon Go events van deze zomer plaatsvonden - zo kunnen Pheromosa, Buzzwole en Xurkitree die dag van jou zijn.

Verder maken Buzzwole en Pikachu hun opwachting in Pokémon Unite, zijn Mewtwo en Latias binnenkort te bewonderen in Pokémon Cafe Mix en wordt de Trainer Lodge binnenkort aan Pokémon Masters EX toegevoegd.

Cover image for YouTube video[UK] Pokémon Presents | 3.8.2022
Hier kun je de volledige Pokémon Presents-livestream van 3 augustus 2022 herbekijken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokemon Scarlet and Violet

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties