Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dit weekend barst de F.A.C.T.S.-beurs los

Gent wordt binnengevallen door aliens, trollen en elfjes.

Morgen en overmorgen is de Flanders Expo in Gent the place to be voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in games, anime, sciencefiction, manga, cult, comics en/of fantasy. De F.A.C.T.S.-beurs is elk jaar gegroeid sinds zijn oprichting in 1993. Vorig jaar mocht de con meer dan 20.000 bezoekers verwelkomen, en deze editie zal dat aantal zeker niet kleiner geworden zijn.

Deze mensenmassa kan zijn portemonnee laten legen door één van de vele internationale standhouders die onder meer DVD's, boeken, speelgoed en collector's items met zich meebrengen. Verder is er een fan village waar levensgrote decors staan uit films als Star Wars, een gamezone met aanwezigheden van oa. Ubisoft, Sony en Namco, een retrogamehoekje en een barzone.

Maar waar het op F.A.C.T.S. eigenlijk echt om draait zijn de cosplayers, bezoekers die zich zo goed mogelijk trachten te verkleden in hun favoriet fictief personage. Zij kunnen deelnemen aan een heuse cosplaywedstrijd en krijgen een beetje korting op de toegangsprijs.

Daarnaast zakken er heel wat artiesten, acteurs en ander bekend volk binnen het wereldje af naar Gent. We hebben het dan bijvoorbeeld over Norman Reedus (The Walking Dead, Boondock Saints), Charles Dance (Game of Thrones, Aliens 3, Last Action Hero), Sean Patrick Flanery (de jonge Indiana Jones), James Callis (Battlestar Galactica, Bridget Jones Diary), Janina Gavankar (True Blood), Charlie Adlard (tekenaar van The Walking Dead, Batman, Judge Dredd), Sean Phillips (tekenaar van Hellblazer, Batman, X-Men), Dean Yeagle (pin-up artist) en Lectrr (cartoonist).

Zaterdagavond gaat er vanaf 21u een afterparty door in de Tijuana Club in Gent. Er komen enkele bekende dj's draaien zoals Wagner Bros en Davidov. Het feest is voor het eerst volledig in F.A.C.T.S.-stijl en bezoekers worden aangemoedigd om in hun cosplayoutfit te komen. Als dat maar goed afloopt...

En last but not least: ook jullie favoriete Eurogamermensjes zullen van de partij zijn om enkele knotsgekke reportages in elkaar te boksen. Onze video's van vorig jaar hebben heel wat brokken gemaakt, maar dit jaar zijn we van plan om niets meer heel te laten...

Zo ging het er vorig jaar aan toe.
Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties