Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dit is F.A.C.T.S. 2013!

Odin zet beursvloer op stelten.

F.A.C.T.S 2013 zit er weer op. Dit weekend verzamelden alle Fantasy-, Animation-, Comic-, Toys- en Sci-fi-fans in de Benelux weer in de hallen van Flanders Expo te Gent. Het is duidelijk dat er na twtintig jaar nog steeds geen sleet zit op de formule want ook dit jaar was het weer een aangename drukte op de 27.000 vierkante meters grote beursvloer.

Talloze winkels uit verschillende landen waren aanwezig op F.A.C.T.S. 2013, naast comic artists als Bill Morrison van The Simpsons en acteurs uit topreeksen als Game of Thrones en Spartacus. Ook kon je rondwandelen in een zone voor fanclubs (Fan Village genaamd) met talloze nagemaakte rekwisieten en sets uit films als Star Wars en Star Trek. Ondertussen was er een heuse cosplay-wedstrijd gaande, en kon je terecht in een zone die helemaal in het teken stond van de Japanse cultuur.

F.A.C.T.S. zou F.A.C.T.S. niet zijn zonder een heuse Game Zone, die er ook dit jaar weer was. Ubisoft en Nintendo waren daarbij weer van de partij. Daarnaast werden er deze keer ook lokale ontwikkelaars zoals Larian Studios (Divinity: Dragon Commander) vertegenwoordigd. In de Game Mania-bus kon je aan de slag met Diablo 3.

Eurogamer Benelux was ook dit jaar aanwezig op dit evenement. Hieronder vind je onze impressie van de beurs.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties