Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dit is de spirituele opvolger van Banjo-Kazooie

Eerste beelden van de 3D-platformer.

Ontwikkelaar Playtonic toont tijdens het EGX Rezzed-evenement de eerste beelden van de spirituele opvolger van Banjo-Kazooie. In de reïncarnatie van het 3D-platformgenre spelen wederom twee dieren de hoofdrol.

'Project Ukelele' zit nog in de vroege ontwikkelfase en de game heeft daarom nog geen vaste naam. Wel is al duidelijk dat het geen free-to-play titel wordt. David Wise werkt mee aan de soundtrack. Hij componeerde eerder onder andere de muziek voor de Donkey Kong Country-games.

Playtonic bestaat uit een klein team van zes ex-Rare medewerkers, dat uit wil groeien tot een groepje van vijftien ontwikkelaars. Via een crowdfundingcampagne op Kickstarter hoopt de studio geld in te zamelen voor de ontwikkeling.

Momenteel is nog niet duidelijk op welke platformen de game uitkomt, maar Playtonic laat alvast doorschemeren dat er vermoedelijk wel een Wii U-versie komt. Het team krijgt veel e-mail van platformgame-fans, die de nieuwe game daar graag op willen spelen.

Als de Kickstartercampagne een succes wordt, dan komt er wellicht ook een Nintendo 64-versie uit. De Banjo-Kazooie games lanceerden op dat platform, waarna Nuts and Bults uiteindelijk als laatste Banjo-Kazooie game op de Xbox 360 werd uitgebracht.

Meer informatie wordt verwacht in de aankomende editie van gamesblad EDGE.

Read this next