Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disney kondigt ambitieuze sandbox game aan: Disney Infinity

Op naar Skylanders, en daar voorbij!

Disney Interactive heeft een ambitieuze nieuwe titel aangekondigd die de strijd aangaat met het succes van Skylanders. Disney Infinity is een sandbox game waarbij je action figures van bekende Disneyfiguren koopt, die je door middel van Augmented Reality 'in' de game zelf brengt.

In eerste instantie kunnen spelers starter packs kopen met daarin Sulley van Monsters, Inc., Mr. Incredible uit The Incredibles en Jack Sparrow, excuus, 'Captain' Jack Sparrow uit Pirates of the Caribbean. Ieder personage heeft een eigen wereld te ontdekken, gebaseerd op de films waar ze uit voortkomen. Deze zogenaamde Playsets hebben ieder verschillende gameplay, die je overigens wel allemaal met vier spelers co-op kan spelen.

Bij lancering zijn er zeventien verschillende figuurtjes verkrijgbaar, waaronder personages uit Toy Story, Cars, Nightmare Before Christmas en Phineas and Ferb. De poppetjes zet je op de bijgeleverde 'Infinity Base', waarna je ze in de game kan gebruiken. Door er 'Power Discs' op te leggen kun je je personages sterker maken.

Door de spelletjes te spelen speel je allerlei extra's vrij, waaronder nieuwe content voor de Toy Box modus. Hierin kunnen spelers hun eigen werelden en voertuigen bouwen, en deze online delen met anderen.

Disney's chef creative officer en Toy Story maker John Lasseter was eerst tegen het idee van een cross-over game. Dat personages uit hun eigen werelden werden geplukt en zomaar bij elkaar werden gebracht, vond hij maar niks. Totdat ontwikkelaar Avalance Software zei: "Maar wat nu als je met speelgoedversies van de personages speelt? Dan ben je net als Andy uit Toy Story. Andy zit in zijn kamer, gevuld met allerlei verschillend speelgoed en brengt ze samen op een creatieve manier." Daarmee overtuigden ze Lasseter dat de game de moeite waard zou zijn.

Disney Infinity komt in juni uit voor de Nintendo Wii, Wii U en 3DS, de PC, de PlayStation 3, de Xbox 360 en 'mobiele apparaten.'

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties