Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disney investeert 1,5 miljard dollar in Epic Games

Het Fortnite-universum breidt uit.

Image credit: Disney/Epic Games

The Walt Disney Company en Epic Games gaan in de toekomst nauwer samenwerken. Disney investeert namelijk 1,5 miljard dollar in het moederbedrijf achter Fortnite.

De investering is het begin van een meerjarensamenwerking met als doel om een 'uitgebreid en open gamesuniverum gelinkt met Fortnite' te ontwikkelen.

Voorlopig blijven beide partijen vaag over wat dit alles betekent. Het nieuwe gamesuniversum zou in elk geval op de Unreal Engine draaien en tal van mogelijkheden bieden om Disney-content te spelen, bekijken en kopen.

Cover image for YouTube videoFortnite - Defend the Galaxy During Skywalker Week | PS5 & PS4 Games

Zo is er onder andere sprake van de films en personages van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en Avatar. Spelers zullen 'hun eigen verhalen in die universums kunnen maken en met anderen kunnen delen'.

Ook voor de investering van 1,5 miljard waren er al samenwerkingen tussen beide bedrijven. Zo zitten onder andere Luke Skywalker, Leia en Han uit Star Wars in Fortnite.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties