Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disney Infinity 3.0: Marvel Battlegrounds playset review - Dis-niet je gebruikelijke playset

Dis-niet je gebruikelijke playset.

Met vele Marvel Disney Infinity 2.0- en 3.0-figuren en gebruiksvriendelijkheid, maakt Marvel Battlegrounds de eentonige gameplay goed.

Playsets zijn dit jaar belangrijk voor Disney Infinity 3.0. Sinds 2013 is er elk jaar een nieuw deel uitgekomen, maar in 2016 slaat de serie een jaartje over. Om die reden brengt Disney daartegenover extra veel playsets voor de huidige game uit. Waar voorgaande playsets levels toevoegen, slaat de Disney Infinity 3.0 Marvel Battlegrounds playset een andere weg in. In deze uitbreiding staan namelijk gevechten tussen Marvel-personages centraal. Een typische brawler waarin je tegen de computer of vrienden vecht. Vooral dat laatste is een unicum voor de serie, want nooit eerder konden vier personen in dezelfde kamer tegelijkertijd Disney Infinity spelen.

Een sterk punt van de playset is dat je met zowel Marvel Disney 2.0- als 3.0-figuren aan de slag kunt. Afhankelijk van je voorgaande verzamelwoede heb je daardoor mogelijk al een uitgebreide keuze aan vechters. De playset en oude Marvel-figuren verrijken elkaar, en de emotionele waarde van je al bestaande verzameling stijgt hierdoor.

Is je collectie echter nog niet zo uitgebreid, dan hoeft dat de pret niet te drukken. Zo zit namelijk Cap, The First Avenger, bij de playset inbegrepen. Zelfs zonder oude figuren heb je dus een fysiek figuur om de verhaalmodus mee te spelen. Maar aangezien Captain America al een figuur voor Disney Infinity 2.0 kreeg, is het vreemdom hem te zien terugkeren. Ditmaal weliswaar zonder masker, maar met het rijke scala aan beschikbare Marvel-superhelden voelt twee keer Captain America niet als een grote verrijking van de speelbare personages aan.

Bekijk op YouTube

Diversiteit vind je wel in de losse Marvel Disney Infinity 3.0-figuren, waaronder Hulkbuster Iron Man, Ultron, Vision en Black Panther. Die personages spelen belangrijke rollen in Avengers 2: Age of Ultron en het aankomende Captain America: Civil War. Zelfs met het cartooneske Disney Infinity-uiterlijk herken je de superheldenkostuums uit deze speelfilms. Die herkenbaarheid geeft de personages een extra dosis persoonlijkheid.

De verhaalmodus begint in het fictieve Afrikaanse land Wakanda. Uit Black Panthers moederland verdwijnt een grote lading van het metaal vibranium. Hiermee ontwerpen Loki en Ultron robotische dubbelgangers van bekende Marvel-personages. Captain America gaat met behulp van enkele andere superhelden op pad om deze robots uit te schakelen en zijn vijanden achter de schermen.

Voor een liefhebber van de comics komt zo'n opzet bekend voor. Flinterdun, maar het slaagt in het beoogde doel: een royale free-for-all. Elk personage kan tegen elke andere vechten en het past allemaal binnen het raamwerk. Fans die graag fantaseren wie zou winnen in een gevecht tussen superhelden nemen het heft in deze playset in eigen handen.

De verhaalmissies schieten echter zo voorbij. Na ongeveer een uur heb je de vijf levels en twee baasgevechten gezien. Het opschroeven van de moeilijkheidsgraad maakt de gevechten langer maar niet meer vermakelijk. Naast de verhaalmodus beschik je over een zestal tutorials en 26 Challenge Missions. Met die missies ontgrendel je nieuwe arena's, Toy Box items en alternatieve kostuums. De gameplay mist echter de diepgang en verfijning van een fighter als Street Fighter of Tekken om lang genoeg je aandacht erbij te houden.

In de versusmodus vecht je met maximaal vier spelers tegen elkaar. Die modus leent zich uitstekend voor een gezellige avond op de bank met vrienden. Zeker als iedereen zijn of haar Marvel-figuren meeneemt, krijg je al snel een grote keuze aan vechters. Voor een sporadisch multiplayeravondje met een groep grote Disney Infinity-fanaten voldoet de gameplay. Maar net als in de verhaalmodus geldt hier dat de iets meer doorgewinterde gamer diepgang en uitdaging mist om een volgende gameavond in te plannen.

Wat de gameavond wel tot een succes maakt, is de gebruiksvriendelijkheid van Marvel Battlegrounds. Plaats je Marvel-figuren eenmalig op de Infinity Base en ze blijven de gehele sessie beschikbaar. Eenvoudig en gemakkelijk om te gebruiken dus. Ook krijg je elke week drie personages om gratis uit te proberen. Daarnaast ontgrendel je zelfs tijdelijk de resterende personages met munten die je in de verhaallevels en Challenge Missions verdient. Zo krijg je toegang tot alle personages zonder dat je daarvoor alle figuren moet aanschaffen. Het is weliswaar gemakkelijker om de figuren te bezitten, maar je krijgt nooit het gevoel dat je figuren geforceerd moet aanschaffen om volledig van de game te kunnen genieten. In die service naar de speler toe toont de Marvel Battlegrounds playset dan ook zijn grootste kracht. Weinig staat een leuk avondje multiplayer in de weg.

Disney Interactive vervult de wens van fans (of hun ouders) om dit een budgetvriendelijk jaar te maken. Het prijskaartje van toys-to-life-games loopt dankzij de toevoeging van figuren namelijk al snel genoeg op, maar Marvel Battlegrounds biedt op dat gebied waar voor je geld. Door je toegang tot alle content te bieden, voelt de playset aan als een rijke toevoeging voor spelers die simpelweg niet al te veel diepgang in een brawler zoeken. De eentonige gameplay in zowel de verhaal- als versusmodus doet echter wel afbreuk aan de houdbaarheidsdatum van de uitbreiding.

De Disney Infinity 3.0 Marvel Battlegrounds playset is nu beschikbaar voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 en Xbox One.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

In this article
Awaiting cover image

Disney Infinity 3.0: Play Without Limits

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.
Reacties