Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disney Infinity 3.0: Play Without Limits - Een compleet overzicht

De nieuwe figuren, bundels, backwards compatibility en benodigdheden.

Eind augustus komt Disney Infinity 3.0: Play Without Limits uit. Net als de voorgaande games gebruikt dit derde deel Disney's intellectuele eigendommen. Het eerste deel bood Disney en Pixar figuren, deel twee introduceerde Marvel Comics superhelden en in het aanstaande derde deel staat Star Wars centraal. Op deze pagina vind je een overzicht van de werking, benodigdheden, bundels, nieuwe figuren en backwards compatibility met de vorige games.

Hoe werkt Disney Infinity 3.0 en wat heb je nodig?

Om Disney Infinity 3.0 te spelen heb je het volgende nodig: de game, een Infinity Base, een figuur, en een playset. Start de game en sluit de Infinity Base aan op de USB-poort van je console. Als je een oude Infinity Base wilt gebruiken, let dan op of deze wel wordt ondersteund (zie de sectie over compatibiliteit verderop).

Nu kies je welke playset je wilt spelen. Een playset omvat een verhaallijn, bestaande uit verschillende missies. Star Wars heeft bijvoorbeeld twee playsets: Twilight of the Republic en Rise Against the Empire. Plaats je laatstgenoemde playset op de hexagonale uitsparing van de Infinity Base, dan starten de Rise Against the Empire missies.

Als laatste kies je het personage waarmee je wilt spelen. Je geselecteerde personage moet passen bij de playset. Om een Inside Out playset te spelen, plaats je dus een Inside Out figuur op de ronde uitsparing van de Infinity Base. Een Star Wars figuur werkt overigens met beide Star Wars playsets.

Optioneel plaats je een Power Disc onder je personage om extra vaardigheden of krachten te krijgen. Indien een vriend(in) mee wil spelen, plaats je een tweede figuur op de Infinity Base om zo splitscreen coöp te starten.

Backwards compatibility

Ben je al in het bezit van de Infinity Base 1.0 of 2.0? Dan hoef je de Infinity Base niet per se te upgraden. Een oude PlayStation 3, PlayStation 4, Wii of Wii U Infinity Base werkt namelijk tussen deze vier platformen. Een Xbox 360 Infinity Base werkt echter enkel op de Xbox 360, en een Xbox One Infinity Base werkt ook alleen op de Xbox One.

Je kan alle oude figuren in Disney Infinity 3.0 gebruiken. Plaats ze op je Infinity Base en ze verschijnen in de game, of je nu in een playset zit of in de Toy Box modus. Oude playsets werken echter niet in Disney Infinity 3.0.

Alle Disney Infinity 1.0 en 2.0 Power Discs functioneren in Disney Infinity 3.0.

Bundels

Disney Infinity 3.0 lanceert op verschillende consoles, in verschillende configuraties, met verschillende inhoud. Hieronder vind je een overzicht van de bundels die er ter beschikking zijn.

De Disney Infinity 3.0 Special Edition is exclusief verkrijgbaar op de PlayStation 3 en PlayStation 4. Het biedt een complete Star Wars ervaring met de Disney Infinity 3.0 game, een Infinity Base, de twee Star Wars playsets (Twilight of the Republic, Rise Against the Empire), en vijf figuren (Anakin Skywalker, Ahsoka Tano, Luke Skywalker, Princess Leia Organa, Boba Fett). De Special Edition bevat ook webcodes om de Twilight of the Republic, Rise Against the Empire en Boba Fett content voor de pc en mobiele platformen te verkrijgen.

De Star Wars Starter Pack is te koop voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 en Xbox One. Met het Starter Pack krijg je de game voor de console naar keuze, een Infinity Base, de Twilight of the Republic playset, en figuren van Anakin Skywalker en Ahsoka Tano. Ook krijg je een webcode voor content op de pc en mobiele platformen.

De Twilight of the Republic Playset bevat zoals de naam doet vermoeden de Twilight of the Republic playset, samen met de Anakin Skywalker en Ahsoka Tano figuren. Deze set is te gebruiken voor elke versie van Disney Infinity 3.0. Dit pakket koop je als je de game en een geschikte Infinity Base al bezit. De Rise Against the Empire Playset behelst de Rise Against the Empire playset, alsmede Luke Skywalker en Princess Leia Organa figuren. De Inside Out playset met de Joy en Anger figuren vind je in de Inside Out Playset.

Indien je al een Infinity Base hebt die werkt met je console maar de game nog mist, heb je een Disney Infinity 3.0 met Twilight of the Republic Playset bundel voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 en Xbox One. Je koopt dan de game, de Twilight of the Republic playset, en de Anakin Skywalker en Ahsoka Tano figuren. Een soortgelijke combinatie vind je in de Disney Infinity 3.0 met Inside Out Playset bundel, met wederom de game maar ditmaal de Inside Out playset en de Joy en Anger figuren.

Ten slotte kan je de game los kopen voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 en Xbox One.

Star Wars (Rebels) figuren

De grote toevoeging dit jaar is Star Wars en maar liefst vijftien figuren vallen dan ook hieronder. Je vindt klassieke personages uit de zes films maar ook toevoegingen uit de Star Wars Rebels televisieserie.

Anakin Skywalker

 • Sinds jonge leeftijd heeft Anakin grote affiniteit met The Force, al kan hij zijn emoties moeilijk in toom houden. Hij gebruikt zijn lightsaber, en komt in de prequel trilogie voor.
 • Verkrijgbaar in de Special Edition, Star Wars Starter Pack, Twilight of the Republic Playset, of de Disney Infinity 3.0 met Twilight of the Republic Playset bundel. Altijd gecombineerd met Ahsoka Tano en de Twilight of the Republic playset. Niet apart verkrijgbaar.

Ahsoka Tano

 • Ahsoka is de Padawan van Anakin en is net zo opvliegend en opstandig als hij. Ze gebruikt twee groene lightsabers en heeft een grote rol binnen de Clone Wars en Star Wars Rebels-televisieseries.
 • Verkrijgbaar in de Special Edition, Star Wars Starter Pack, Twilight of the Republic Playset, of de Disney Infinity 3.0 met Twilight of the Republic Playset bundel. Altijd gecombineerd met Ahsoka Tano en de Twilight of the Republic playset. Niet apart verkrijgbaar.

Yoda

 • Laat zijn grootte je niet verrassen: dankzij zijn wijsheid is Yoda een van de meest belangrijke Jedi Grootmeesters ooit. Hij combineert zijn lightsaber met snelle acrobatiek. Yoda traint Luke Skywalker in de originele filmtrilogie.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Darth Maul

 • Darth Maul is een van Darth Sidious' Sith-leerlingen. Hij gebruikt een tweezijdige lightsaber en is bekend van de eerste prequelfilm, The Phantom Menace.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Obi-Wan Kenobi

 • In zijn jongere jaren is Obi-Wan de Jedimeester van Anakin, en jaren later traint hij Luke. Ook Obi-Wan gebruikt zijn lightsaber in de game. Hij heeft een actieve rol in de prequelfilms en is trainer in de originele trilogie.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Luke Skywalker

 • Hij begint als zeer bekwaam piloot maar wordt daarnaast ook nog eens een Jedi Grootmeester. Luke vecht met zijn lightsaber tegen het galactische keizerrijk. Hij is de belangrijkste Jedi uit de originele films.
 • Verkrijgbaar in de Special Edition en de Rise Against the Empire Playset samen met Princess Leia Organa. Altijd gecombineerd met Princess Leia Organa en de Rise Against the Republic playset. Niet apart verkrijgbaar.

Princess Leia Organa

 • Ze bevecht het galactische keizerrijk openlijk in de politiek alsmede als spion voor de rebellen. Ze vecht met haar blaster en is een van de hoofdpersonages in de originele trilogie.
 • Verkrijgbaar in de Special Edition en de Rise Against the Empire Playset samen met Princess Leia Organa. Altijd gecombineerd met Luke Skywalker en de Rise Against the Republic playset. Niet apart verkrijgbaar.

Han Solo

 • Hoewel hij eerst alleen voor de geldbeloning vecht, wordt deze smokkelaar en piloot van de Millennium Falcon een belangrijke strijder tegen het keizerrijk. Hij gebruikt zijn blaster en heeft een belangrijke rol in de originele films.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Chewbacca

 • De trouwe en sterke Wookie metgezel van Han Solo helpt de Rebellenalliantie. Hij heeft een iconische kruisboog en in de originele trilogie speelt hij een grote rol.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Darth Vader

 • Vader is een gevreesd Sith en onderdaan van de keizer Darth Sidious. Hij beheerst de Donkere Force-krachten en heeft een rode lightsaber. Hij is de schurk uit de originele films.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Boba Fett

 • Deze beruchte premiejager werkt vaak voor het keizerrijk. Zijn vechtkunsten en vindingrijkheid maken hem een geduchte tegenstander. Hij hanteert een geweer, en is bekend uit de originele Star Wars-films.
 • Verkrijgbaar in de Special Edition voor de PlayStation 3 en PlayStation 4.

Ezra Bridger

 • Bridger groeit op als weeskind maar ontdekt later zijn bond met The Force. Hij vertoont indrukwekkend truukjes met zijn lightsaber. Je vindt Bridger in de Star Wars Rebels-televisieserie.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Kanan Jarrus

 • De vaak overmoedige en sarcastische Jedi ontdekt en traint Ezra Bridger. Jarrus combineert zijn lightsaber met zijn blaster, en vind je terug in Star Wars Rebels.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Sabine Wren

 • Deze Mandaloriaanse jager rebelleert samen met Jarrus en Bridger tegen het vijandige keizerrijk. Al sluipened hanteert zij twin blasters. Wren is tevens bekend van Star Wars Rebels.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Zeb Orrelios

 • Garazeb Orrelios heeft samen met een aantal anderen de vernietiging van zijn thuisplaneet Lasan overleefd. Als wraak neemt hij het op tegen het galactische keizerrijk. Met zijn bo-rifle slaat hij er flink op los. Ook Orrelios speelt in Star Wars Rebels.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Inside Out figuren

Disney Pixars nieuwste film Inside Out (Binnenstebuiten) heeft een eigen playset en figuren. Alle vijf Emoties zijn speelbaar in Disney Infinity 3.0.

Joy (Plezier)

 • Joy is een van de vijf primaire emoties in het hoofd van Riley Andersen. Joy neemt de leiding in de hoop dat Riley een blij leven leidt.
 • Verkrijgbaar in de Inside Out playset, met of zonder game. Niet apart verkrijgbaar.

Anger (Woede)

 • De primaire emotie Anger is een rood heethoofd dat zijn best doet Rileys leven op orde te houden.
 • Verkrijgbaar in de Inside Out playset, met of zonder game. Niet apart verkrijgbaar.

Sadness (Verdriet)

 • Deze blauwe primaire emotie probeert Rileys verbeelding te temmen nadat ze een enge film heeft gezien.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Disgust (Afkeer)

 • Deze primaire emotie is een groene dame. Ook zij tracht de nachtmerrie te doen verdwijnen die in Rileys hoofd is losgeslagen.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Fear (Angst)

 • Fear is paars en angstvallig. Hij helpt de andere vier emoties om Rileys herinneringen te verzamelen nu ze een nachtmerrie heeft.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Avengers: Age of Ultron figuren

Disney Infinity 2.0 had volop Marvel superhelden maar in de derde game zijn ze ook aanwezig. Eén superheld en één superschurk uit de Marvel film Avengers: Age of Ultron hebben nieuwe figuren.

Hulkbuster Iron Man

 • Iron Man bouwde dit grote pantser in het geval hij ooit tegen de Hulk moest vechten. Dit pak komt voor in de film Avengers: Age of Ultron.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Ultron

 • Deze kwaadaardige robot is de hoofdvijand van Avengers: Age of Ultron. Hij is onbedoeld gecreëerd door Tony Stark (Iron Man) en Bruce Banner (de Hulk).
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Mickey Mouse figuren

De officiële mascotte van Disney en zijn vriendinnetje ontbreken ook niet.

Mickey Mouse en Minnie Mouse

 • Dit iconische Disney koppel behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Goed geschikt voor wie als een stelletje Disney Infinity 3.0 speelt.
 • Zowel Mickey als Minnie is los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Tron figuren

Twee personages uit Tron: Legacy zijn beschikbaar voor de game. Passend, want de film gaat over het betreden van een virtual reality wereld binnen software.

Sam Flynn

 • De zoon van Kevin Flynn en hoofdpersoon uit Tron: Legacy, Sam hervindt zijn vader in de Grid. Hij bevecht de CLU, een programma dat de Grid over heeft genomen.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Quorra

 • Quorra is een bekwaam vechter maar ze is bang voor de wereld buiten de Grid. Samen met Sam strijdt ze tegen de CLU.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Mulan figuren

Met Fa Mulan maakt ook een heuse Disney Prinses haar opwachting waardoor je ook kunt kiezen voor dit sterke rolmodel voor jongere meisjes (en jongens!).

Mulan

 • Fa Mulan gaat stiekem het leger in ter vervanging van haar oude vader. Dit is tegen de wet, maar ze doet dit om haar familie eer te brengen.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Frozen figuren

Ten slotte heb je keuze uit Frozen, Disneys film over een jonge vrouw met ijskrachten die ze niet onder controle heeft, en de zus die haar helpt.

Olaf

 • De olijke sneeuwpop die zo benieuwd is naar de zon is ook speelbaar in Disney Infinity 3.0.
 • Alleen los verkrijgbaar in een Single Character Pack.

Disney Infinity 3.0: Play Without Limits komt 28 augustus uit op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One, Android en iOS.

Read this next