Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disney Dreamlight Valley - Zo maak je bouillabaisse

Zo maak je dit 5-sterren gerecht.

Je moet bouillabaisse maken in Disney Dreamlight Valley om dit cadeau te kunnen doen, als een van de bestellingen in Remy's restaurant en om bepaalde questlines, zoals de 'Diner With a Friend' Goofy quest, te voltooien.

Om je handen uit de mouwen te kunnen steken en quests te voltooien door dit te maken, vind je hieronder hoe je bouillabaisse maakt in Disney Dreamlight Valley.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoDisney Dreamlight Valley Early Access Review - De magie ontleed

Zo maak je bouillabaisse in Disney Dreamlight Valley

Ondanks dat je het bouillabaisse recept krijgt van Goofy tijdens zijn 'Diner With a Friend' quest, kun je het makkelijk verkeerd doen en per ongeluk een fish soup of een ander visgerecht maken.

Een bouillabaisse maken als cadeau of voor Remy's restaurant is redelijk ingewikkeld als je geen recept hebt en niet weet wat er allemaal inzit.

Goofy in Disney Dreamlight Valley

Om er zeker van te zijn dat je niets verkeerd doet tijdens de bereiding van dit gerecht, is het raadzaam om naar bouillabaisse te zoeken bij het 'Recipes'-menu in de linkerboven hoek en dan bouillabaisse te selecteren en op de 'Autofill'-knop te klikken. Daardoor worden alle ingrediënten (als je ze hebt) in de juiste volgorde in een pot gegooid en kun je met een coal erbij bouillabaisse maken.

Hieronder ontdek je hoe je bouillabaisse maakt in Disney Dreamlight Valley:

  • 1 Shrimp (garnaal)
  • 1 Tomato (tomaat)
  • 2 Seafood (zeevrucht)
  • 1 Vegetable (groente)

Voor wie er zeker van wilt zijn dat hij bouillabaisse en dus geen ander visgerecht maakt, raden we aan om clams of scallops te gebruiken als de twee seafood ingrediënten en een lettuce als de groente. Als je de autofill-functie niet gebruikt, moet je de benodigdheden in de bovenstaande volgorde gebruiken.

Bouillabaise maken in Disney Dreamlight Valley.
Gebruik autofill om er zeker van te zijn dat je bouillabaisse maakt in Disney Dreamlight Valley.

Hier vind je de ingrediënten van bouillabaisse in Disney Dreamlight Valley

De groenten zijn de makkelijkst te vinden ingrediënten als je bouillabaisse maakt. Je kunt lettuce of lettuce seeds kopen bij Goofy in Peaceful Meadows. Wanneer je ze er niet kunt vinden, controleer dan of je Goofy's winkeltje wel al zo ver mogelijk hebt geupgraded.

Lettuce Seeds verzamelen in Disney Dreamlight Valley

Voor tomatoes of tomato seeds, moet je Goofy's winkelstal op Dazzle Beach ontgrendelen. Zijn kraam staat vlakbij de houten pier in het zuidoostelijke deel van het strand. Als je daar geen tomatoes of tomato seeds vindt, zorg dan dat Goofy's stall is geupgraded.

Verzamel tomato seeds in Disney Dreamlight Valley.

Voor de twee seafood ingrediënten moet je op Dazzle Beach de roze en blauwe schelpen op het strand verzamelen. Dit zijn de clams en scallops of de fish-ingrediënten die het vaakste voorkomen en ervoor zorgen dat je zeker een bouillabaisse maakt en niet een ander visgerecht. Daarom raden we je aan om altijd deze te gebruiken als je dit gerecht maakt.

Verzamel clams op het strand in Disney Dreamlight Valley.

Een shrimp vangen is het moeilijkste deel bij het maken van een bouillabaisse. Je kunt een Shrimp krijgen door te vissen op Dazzle Beach. Ze zijn best moeilijk te vangen dus zal je vaak je fishing rod moeten uitwerpen bij de bijbels in het water van Dazzle Beach vooraleer je een shrimp kunt vangen.

Een garnaal in Disney Dreamlight Valley om bouillabaisse te maken.

Wanneer je meerdere bouillabaisses wilt maken, moet je omgaan ('hang out') met een personage die de fishing bonus kreeg toegewezen. Zij vinden dankzij deze bonus af en toe een extra ingrediënt als je dat ook doet. Op die manier zul je makkelijker en sneller meer shrimps vinden.

Hetzelfde geldt voor het vinden van groenten. Door om te gaan met een personage die de gardening bonus heeft, zal je meer van een groente vinden die je momenteel aan oogsten bent.

Meer hulp nodig in Disney Dreamlight Valley? Dan kun je op onze website gidsen terugvinden over hoe je jouw huis upgrade, hoe je ratatouille maakt, hoe je crudites en fish sandwiches bereidt en seaweed krijgt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Disney Dreamlight Valley

Video Game

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties