Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disney Dreamlight Valley: zo krijg je Mirabel

Maar we praten niet over Bruno.

Mirabel Madrigal is aangekomen in Dreamlight Valley. Of nou ja, ze is er bijna. Goed nieuws: haar huis heeft haar beschermd van the Forgetting. Slecht nieuws: zij en haar huis zijn verdwenen uit de vallei! Het is aan jou om haar terug te brengen.

Er zijn nog een aantal stappen die je moet zetten vooraleer Mirabel permanent deel uitmaakt van jouw Dreamlight Valley, maar we raden alvast aan om voldoende ruimte vrij te maken op de kaart. Het Mini-Casita is een extreem groot huis, en neemt dus veel plaats in.

Genoeg getreuzeld, hier is hoe je Mirabel krijgt in Dreamlight Valley.

Bekijk op YouTube

Zo krijg je Mirabel in Disney Dreamlight Valley

Om Mirabel naar jouw Dreamlight Valley te halen, moet je zoeken naar een gouden deurknop (Doorknob in het Engels). Wij vonden er eentje in Peaceful Meadow.

Dreamlight Valley, golden doorknob in Peaceful Meadow
Hij glinstert!

Zodra je eentje vindt, start er een quest genaamd "The Golden Doorknob". Dat is het begin van jouw avontuur met Mirabel!

Stap 1 - Praat met Merlin

Ga na het vinden van de deurknop met Merlin praten. Hij vertelt je dat het de deurknop van Mirabel haar huis, Mini-Casita, is maar dat het huis verdwenen is toen de Forgetting erger werd omdat het haar wou beschermen.

Disney Dreamlight Valley, a character is giving Merlin some Dreamlight
Merlin is enthousiast om Mirabel terug te brengen.

Om Mirabel terug te brengen, zal je Mini-Casita moeten tonen dat de vallei nu veilig genoeg is. Hij zal je drie opdrachten geven om te voltooien. Gelukkig zijn ze niet zo moeilijk.

Je mag zelf kiezen in welke volgorde je deze opdrachten doet. Zelf vonden we onderstaande volgorde de snelste en efficiëntste manier om deze quest te voltooien:

  • Neem foto's met drie verschillende bewoners
  • Geef twee verschillende bewoners hun favoriete kadootje
  • Houd twee gesprekken met twee verschillende bewoners

Stap 2 - Neem foto's met bewoners

Wanneer je een bewoner vindt met wie je op de foto wil, wandel je naar hen toe en haal je je camera boven via je 'equipment wheel'. Het foto-menu komt omhoog.

Je kan veranderen van pose, filters gebruiken, en nog veel andere dingen doen met het beeld. Het enige wat echt uitmaakt voor deze quest is dat je effectief een foto neemt waar jullie op staan.

Dreamlight Valley, character taking a selfie with Donald Duck
Wij hadden geluk, Donald was net aan het eten met Mickey.

Je moet dit in totaal drie keer doen, met telkens andere bewoners. Je kan niet meerdere keren een foto nemen met dezelfde bewoner, dan telt het helaas niet.

Stap 3 - Geef bewoners hun favoriete kadootje

De volgende stap is het vinden van het favoriete kadootje van twee verschillende bewoners, en dat ook aan hen te geven. Je kan gelukkig vrij gemakkelijk ontdekken wat hun favoriete kadootjes zijn.

Open je 'Collections' menu, en selecteer 'Characters'. Ga dan naar de verschillende bewoners, en je kan bij iedereen zien wat hun favoriete kadootje is onderaan je scherm.

Dreamlight Valley, the character collection screen with Mother Gothel highlighted
Ja, we gaven Mother Gothel een geschenkje.

Rechts onderaan in het scherm zie je een gedeelte met 'Favourite things of the day'. Dat toont je drie items dat deze bewoner die dag ziet als hun favoriet. Als je hen één van deze drie items geeft, dan zal dat geregistreerd worden als hun favoriete kadootje.

Doe dit twee keer in totaal om deze opdracht te voltooien.

Stap 3 - Houd twee gesprekken

Ja echt! Het enige wat je nu nog moet doen is praten met twee bewoners! Kies de optie die verschijnt naast het kleine tekstbalonnetje dat verschijnt wannneer je tegen een bewoner praat.

Dreamlight Valley, character speaking to Ariel
De vraag was wat we zo leuk vinden aan mens zijn.

In het bovenstaande screenshot bijvoorbeeld, is dat de 'Do you have a question Ariel?'-optie.

Stap 4 - Praat nogmaals met Merlin en verzamel Dreamlight

Nu moet je terugkeren en opnieuw met Merlin praten. Hij zal je vertellen dat de doorknop die je vond, Dreamlight nodig heeft. Je zal Merlin 500 Dreamlight moeten brengen voor je verder kunt gaan.

Stap 5 - Welkom, Mirabel!

Geef het Dreamlight aan Merlin en hij zal je vertellen dat het Mini-Casita besloten heeft terug te keren. Nu moet je een plekje vinden voor Mirabel's huis.

Ga naar je 'Furniture'-menu en klik op Merlin's icoontje onder 'Requests'. Tik vervolgens op het 'Mini-Casita'-gebouw en plaats deze waar je wil.

Disney Dreamlight Valley Mini-Casita Selfie
Nu is het een huis!

Dit is een groot huis, dus plaats vinden is misschien niet gemakkelijk. Wij vonden een leuk plekje in de Peaceful Meadow!

Nu het huis er staat, kan je Mirabel welkom heten in jouw vallei.

Disney Dreamlight Valley, a character is talking to Mirabel
Altijd een plezier met Mirabel te praten.

Nu kan je gaan praten met wat hopelijk pas het eerste lid van de Madrigal-familie is.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Disney Dreamlight Valley

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties