Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disney Dreamlight Valley - huis upgraden en meer storage krijgen

Grote verbouwingswerken.

Weten hoe je je huis kunt upgraden in Disney Dreamlight Valley is een van de eerste dingen die je moet weten in de game.

In het begin van Dreamlight Valley geeft dit je huis een broodnodige facelift, en krijg je meteen ook meer storage. Dat laat je toe om meer nuttige items bij je te hebben.

Het neemt ongeveer een uur aan speeltijd in Disney Dreamlight Valley in beslag om je eerste house expansion (huis uitbreiding) te ontgrendelen. Voor andere uitbreidingen heb je meer geld nodig.

Op deze pagina:

Meer hulp nodig? Lees dan zeker onze gidsen over Royal Tools, het maken van ratatouille en het maken van crudites en fish sandwiches.

Cover image for YouTube videoDisney Dreamlight Valley Early Access Review - De magie ontleed

Zo upgrade je jouw huis in Disney Dreamlight Valley

Om je huis te upgraden in Disney Dreamlight Valley moet je verder gaan in de questline van Scrooge.

Scrooge is een van de eerste personages die je tegenkomt in het zuiden van de Plaza. Dankzij hem kun je items verkopen via Goofy. Later leert hij je ook hoe je items craft en later helpt hij je om jouw huis uit te breiden.

Er zijn in totaal drie quests die je moet doen, alvorens jij je huis kunt upgraden. Deze zijn:

  • Making Cents of Things
  • Scrooge McDuck's Grand Re-Opening
  • Dreamlight Valley Economy 101

Op de bovenstaande afbeeldingen zie je wat elke quest van je vraagt. De meeste zijn redelijk rechttoe rechtaan. De enige waar we wel even mee bezig waren was het verzamelen van een Dandelion en Purple Rising Penstemon. Beide vonden we echter in de Meadow. Gebruik je 'Collections' om op te zoeken hoe ze er precies uit zien. Dat maakt het zoeken gemakkelijker! Ook naar Gems waren we even op zoek. Daarvoor moet je met je Pickaxe tegen coal deposits slaan in klifwanden. Jammer genoeg is de drop rate best klein, waardoor je waarschijnlijk even zult moeten zoeken voor je een Gem hebt.

Gems vinden is een goede manier om geld te verdienen en komt van pas bij toekomstige huis upgrades.

Zo koop je meer house storage in Disney Dreamlight Valley

Wanneer je Dreamlight Valley Economy 101 voltooid, zegt Scrooge dat hij een lift aan je house heeft toegevoegd om toegang te krijgen tot room improvements.

Die lift vind je aan de zijkant en wie de lift gebruikt, kan de kamers vergroten en meer verdiepingen toevoegen.

Storage uitbreiden in Disney Dreamlight Valley.

Voor meer storage moet je interacteren met het verkeersbord dat buiten staat over de werken. Zo kan je je huis op verschillende vlakken aanpassen. De eerste keer kost dit je 2.000 Coins en krijgt je huis een likje verf. De tweede upgrade kost 20.000 Coins voor aanvullende upgrades. Elke upgrade zorgt telkens voor een extra rij in je opslagplaats.

Storage uitbreiden in Disney Dreamlight Valley.
Storage uitbreiden in Disney Dreamlight Valley.

Wil je niet al dat bovenstaande doen, dan zijn er nog manieren waarmee je sneller storage upgrades kunt ontgrendelen...

Andere manieren om storage te krijgen in Disney Dreamlight Valley

Voor wie de bovenstaande stappen heeft doorlopen en nog meer storage nodig heeft, zijn er de onderstaande methodes die je ook eens kunt proberen:

  • Upgrade je persoonlijke inventory: Dit is op langere termijn de beste methode om ervoor te zorgen dat je meer items op je avonturen kunt verzamelen. Later kan je ze nog in je huis bewaren maar je inventory vergroten is ook wel erg handig. Je kunt een upgrade van je eigen inventory doen door de optie linksonderaan in het inventory-menu aan te tikken en vervolgens je backpack uit te breiden.
Storage uitbreiden in Disney Dreamlight Valley.
  • Craft een chest: Wanneer je voortgang maakt in de Scrooge questline, ontgrendel je op een bepaald moment de mogelijkheid om items te craften. Wanneer je dat laatste leert, dan kun je een Chest maken met 25 Softwood en 25 Stone. Dit zijn twee veel voorkomende grondstoffen. Softwood vindt je op de grond en Stone krijg je door stenen te kappen met je pickaxe. Met een chest krijg je twee extra rijen in je storage.
Storage uitbreiden in Disney Dreamlight Valley.
Storage uitbreiden in Disney Dreamlight Valley.
  • Leg ze op de vloer van je huis: Als je wat rommel niet erg vindt, dump dan items op de vloer van je huis. Hoe meer ruimte je in huis hebt, des te meer ruimte er op de grond is. Nog een voordeel van een house upgrade!

Je kunt natuurlijk ook gewoon je spullen verkopen in het kraam van Goofy. Dat levert je ook nog eens geld op.

Hopelijk helpen de bovenstaande methodes om je item storage-problemen mee op te lossen!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Disney Dreamlight Valley

Video Game

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties