Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disney Dreamlight Valley: The Great Blizzard walkthrough om Olaf te krijgen

Zo voeg je Olaf toe aan jouw Dreamlight Valley!

The Great Blizzard is een nieuwe quest in Disney Dreamlight Valley die een nieuw hoofdstuk in de Pillars verhaallijn brengt en je de kans geeft om Olaf toe te voegen.

Deze Disney Dreamlight Valley quest brengt je naar de Frosted Heights en om The Great Blizzard te voltooien, zal je drie specifieke gems moeten verzamelen. Hoe je dat doet, leggen we hieronder uit.

Hieronder vind je onze The Great Blizzard walkthrough voor Disney Dreamlight Valley, zodat je Olaf kunt toevoegen aan je collectie.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe start je met The Great Blizzard

Om met de The Great Blizzard quest in Disney Dreamlight Valley te starten moet je Major Update 3 gedownload hebben. Deze heet "The Festival of Friendship". Ook moet je toegang hebben tot Frosted Heights, hiervoor heb je 10.000 Dreamlight nodig, en eerder al toegang gehad hebben tot het Forest of Valor.

Als je aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, dan zal er een sneeuwstorm neerwaaien op je vallei vanuit de Frosted Heights. Als dat niet zo is (maar je hebt de Frosted Heights wel al ontgrendeld), dan moet je even controleren of je Major Update 3 wel zeker al gedownload hebt.

Als alles in orde is en je ziet het filmpje van de sneeuwstorm, dan is de eerste stap in deze The Great Blizzard quest om met Merlin te gaan praten.

Hij vermoedt dat duistere magie de boosdoener is, en de enige manier om dat te stoppen is door de Pillar te herstellen in de Frosted Heights. Jammer genoeg heb je daar een orb voor nodig, en die ging al verloren nog voor The Forgetting plaatsvond. Daarom suggereert Merlin dat je door de sneeuwstorm gaat om de zaak te onderzoeken.

Frosted Heights clue locatie voor The Great Blizzard in Disney Dreamlight Valley

Tijd om naar The Frosted Heights te gaan dus!

Welke trap je ook neemt naar The Frosted Heights, zodra je er bent, moet je oostwaarts. Blijf verder gaan tot je bij de waterput bent. Op dat punt moet je naar het noorden, voorbij de Pillar, tot je bij een stenen deur komt die in de bergwand zit.

Ga naar het noorden, voorbij de waterput, tot je de bergwand bereikt.

Open de deur en ga erdoor. Hier ontmoet je Olaf die in een vreemde kamer rondhangt met nog vreemdere eekhoorns.

Scary Squirrel locaties in Disney Dreamlight Valley

Na een kort gesprek met Olaf, zal je de Scary Squirrels, want zo heten de eekhoorns, moeten zoeken die zijn neus en knopen gestolen hebben. We moeten dus terug de sneeuwstorm in! Als je graag Disney Dreamlight Valley's verhaal volgt, dan kan je eerst nog wat pagina's van het dagboek (diary pages) oprapen in deze kamer.

Er zijn in totaal vier van deze eekhoorns te vinden, en ze zitten allemaal in Frosted Heights. Ze zijn gelukkig, ondanks de sneeuwstorm, gemakkelijk te vinden omdat ze zwarte rook achter zich laten wanneer ze bewegen.

Zoek naar de zwarte rook!

Wanneer je een eekhoorn gevonden hebt, moet je deze achtervolgen tot je de 'Check' interactie mee kunt doen. Dan kan je de eekhoorn vangen en krijg je terug wat ze gestolen hebben.

Wij vonden de eekhoorns op deze locaties:

  • Bij de Pillar in Frosted Heights, in het gebied bijna boven de vijver in de zuidoostelijke hoek
  • Rechts van de vijver in de zuidoostelijke hoek van Frosted Heights
  • Bij de waterput in Frosted Heights
  • Bij Goofy’s Stall in Frosted Heights

Wanneer je alle vier eekhoorns gevangen hebt, keer je terug naar de geheime kamer en geef je Olaf zijn neus en knopen terug.

The Great Blizzard geheugen van water in Disney Dreamlight Valley uitgelegd

Olaf is echter nog steeds zijn armen kwijt in Disney Dreamlight Valley en dit is een probleem. Hij had namelijk de orb vast die je nodig hebt voor deze The Great Blizzard quest. Hij raadt aan om met Elsa te gaan praten, aangezien zij het geheugen van water kan lezen. En misschien weet het water wel waar Olaf's armen zijn.

Het is belangrijk hier om te weten dat wij Elsa hadden ontgrendeld voordat we begonnen aan de The Great Blizzard quest. Als jij dat nog niet gedaan hebt, dan moet je misschien eerst nog Elsa ongrendelen in het kasteel.

Wanneer je met Elsa praat onthult ze dat je Royal Watering Can de kracht heeft om het geheugen van water te lezen. Dat betekent dat je nu de Pillar moet bezoeken in de Frosted Heights. Daar zal je een plas met glinsterende water partikelen vinden.

Gebruik je Watering Can op deze plas, en je krijgt een visioen van The Forgotten die de orb stelen. Na het bekijken van het filmpje, moet je terug naar Elsa en haar vertellen wat je zag. Daarna kan je terug naar Olaf in zijn geheime kamer.

Gebruik in die kamer de Watering Can op zowel de glinsterende water partikelen bij de tafel als op de duistere portal aan de verre kant van de kamer.

Na het bekijken van deze visioenen praat je opnieuw met Olaf om de portal te herstellen. De eerste stap is het vinden van een boek over duistere portals.

Hier zijn meerdere opties mogelijk. Bij ons was het het witte boek dichtbij de grote boekenstapel, maar het kan ook het derde boek zijn dat je opraapt. Blijf dus gewoon boeken oprapen tot je de juiste hebt, en praat daarna nogmaals met Olaf.

Dit was voor ons het juiste boek.

Hoe maak je een Dreamlight Prism in Disney Dreamlight Valley

Je volgende opdracht in The Great Blizzard quest van Disney Dreamlight Valley is het maken van een Dreamlight Prism.

Daarvoor heb je een crafting bench nodig en de volgende materialen:

  • 10 Glass
  • 5 Purified Night Shard
  • 3 Shattered Prism

De drie Shattered Prisms kan je vinden in de kamer waarin jij en Olaf staan. Eén Shattered Prism ligt bij Olaf, de andere bij de kleerkast, en de derde bij de tafel.

De Purified Night Shards moet je maken op een crafting bench. Je hebt hier 25 Night Shards en 5 Dream Shards voor nodig.

De gemakkelijkste manier om Night Shards te vinden is door met je schop te graven op de graafplekken in je vallei. Misschien dat je zo ook een Dream Shard vindt, maar deze kan je ook vinden door dieren eten te geven en Night Thorns te verwijderen.

Als je niet veel tijd wil besteden met graven, kan je ook Night Shards maken met Onyx op eender welke crafting bench.

Als laatste hebben we nog 50 Sand en 10 Coal Ores nodig zodat we genoeg Glass kunnen maken op de crafting bench.

Coal Ore kan je gemakkelijk vinden door te mijnen, maar zand verzamelen vraagt veel tijd. Dat komt omdat je daarvoor op het strand moet gaan graven. Gelukkig zal je tegelijkertijd wel andere materialen vinden, zoals zeeschelpen. Het is dus een goed idee om wat eten voor jezelf mee te nemen, want de kans bestaat dat je een tijdje zult moeten graven.

Na het verzamelen van de gevraagde materialen om een Dreamlight Prism te craften, zal je deze vinden in het Functional Items menu van de crafting bench.

Nu je de Dreamlight Prism hebt, is het tijd om terug te keren naar Olaf en de Prism te plaatsen op de pedestal in het midden van de kamer.

The Great Blizzard gems in Disney Dreamlight Valley uitgelegd

Met het Dreamlight Prism op z'n plaats, is je volgende taak in The Great Blizzard quest van Disney Dreamlight Valley om uit te zoeken welke gems nog mankeren op de andere pedestals, en ze te vervangen natuurlijk.

De gems die je nodig hebt zijn Amethyst, Citrine en Emerald.

Gelukkig heb je maar één van elk nodig voor deze quest. Aangezien het een tijdje kan duren voordat je gems vindt, raden we toch aan om voldoende eten mee te nemen zodat je niet telkens naar je huis moet lopen.

Elke gem is te vinden in een specifiek gebied in de valley, maar er is ook een kans dat je ze alle drie vindt in de Vitalys Mines van Sunlit Plateau.

Amethyst locatie

Amethysts kan je vinden tijdens het mijnen in Frosted Heights en Forgotten Lands. Als je paarse delen in een rotsblok ziet, of als deze verschijnen tijdens het mijnen, dan is er en goede kans dat dat rotsblok een Amethyst bevat.

Citrine locatie

Citrine kan je vinden tijdens het mijnen in de Glade of Trust en op Sunlit Plateau. Rotsblokken met oranje delen, of als er oranje pieken verschijnen tijdens het mijnen, bevatten mogelijks Citrine.

Emerald locatie

Emeralds kan je vinden in het Forest of Valor en de Glade of Trust. Als een rotsblok groene delen heeft, of deze verschijnen tijdens het mijnen, dan bestaat de kans dat hier een Emerald te vinden valt.

Zoek de emeralds.

Wanneer je alle drie de gems gevonden hebt, moet je opnieuw naar de kamer met Olaf in Frosted Heights.

Nu moet je de gems op de pedestals leggen, en dat op deze plaatsen::

  • Rechts van de rode pedestal - Amethyst
  • Links van de blauwe pedestal - Citrine
  • Rechts van de gele pedestal - Emerald
De correcte positie van alle gems.

We zijn er bijna! Nu de gems op hun positie zijn, moet je nog maar één ding doen om de orb terug te krijgen.

Hoe krijg je de orb in The Great Blizzard quest van Disney Dreamlight Valley

Nu de portal werkt, moet je er enkel nog mee interacteren om er een geheim tegen te fluisteren. Je krijgt dan automatisch de orb.

Praat nu opnieuw met Olaf om zijn arm terug te geven, en ga met de orb naar de Pillar in Frosted Heights om deze eindelijk op zijn plaats terug te zetten.

Nu dat gedaan is, zal dit gebied terug normaal worden. Praat nu nog een laatste keer met Olaf om de quest finaal te voltooien.

Als beloning voor het voltooien van The Great Blizzard quest kan je vanaf nu altijd met Olaf praten zoals elke andere bewoner van je vallei. Ook krijg je een Scary Squirrel als companion.

Olaf was echter niet het enige nieuwe personage dat toegevoegd werd in Major Update 3! Je kan nu ook Mirabel in Disney Dreamlight Valley vinden.

Read this next