Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disney Dreamlight Valley - seaweed uitgelegd

Hier vind je dit crafting en cooking materiaal.

Je moet seaweed verzamelen in Disney Dreamlight Valley als je bepaalde maaltijd wilt maken, materialen wilt craften of als je een deel van Goofy's 'The Mysterious Wreck' quest wilt voltooien.

Om je te helpen bij het craften en het voltooien van quests heb je seaweed nodig. Hieronder vertellen we je waar je seaweed vindt en hoe je seaweed plukt als je het vindt in Disney Dreamlight Valley,.

Als je voor Goofy's The Mysterious Wreck' quest op zoek bent naar seaweed, dan klik je ook best eens door naar de gids over hoe je clay verzamelt.

Bekijk op YouTube

Zo verzamel je seaweed in Disney Dreamlight Valley

Het goede nieuws is dat je seaweed kunt vinden in alle omgevingen die momenteel beschikbaar zijn in Disney Dreamlight Valley. Op een dag vonden we in totaal tien seaweed aan de kustlijn van Dazzle Beach, maar na meer dan 24 uur is het nog steeds niet gerespawned. Ofwel heeft seaweed een erg lange respawn-tijd of het is een bug die ervoor zorgt dat het zo lang duurt.

Maar niet getreurd als je niet meer seaweed kunt vinden, want je kunt ook seaweed krijgen in Disney Dreamlight Valley als jejouw fishing line uitgooit op een wateroppervlak ver weg van de bubbels. Op deze plek kun je ook vis vangen, maar meestal vind je er vrij snel seaweed als je jouw fishing rod uitgooit op plekken waar er geen luchtbellen zijn.

Seaweed vinden in Disney Dreamlight Valley
Gooi je fishing rod uit op plekken ver weg van plekken zonder luchtbellen.

Wie zo seaweed of eender welk ander materiaal wilt farmen in Disney Dreamlight Valley moet ervoor zorgen dat de blauwe Energy-meter gevuld blijft. Dat doe je door goed op te letten en tijdig een maaltijd te eten of door een Wishing Well te ontgrendelen in het desbetreffende gebied waar je materialen verzamelt. Omdat je met de Wishing Well kunt fast-travelen naar andere gebieden en je huis, moet je op die manier niet steeds maaltijd meenemen.

Wanneer je vist, moet je omgaan ('hang out') met een personage die een fishing bonus heeft. Een personage die dat heeft, vindt af en toe extra seaweed als je dat doet. Deze bonussen zijn niet toegewezen aan een bepaald personage en als je een bepaalde friendship hebt bereikt, kun je ze ook nog eens zelf toewijzen aan een van de dorpelingen. Met andere woorden: je hebt dit dus volledig zelf in de hand!

Seaweed vinden in Disney Dreamlight Valley
Bedankt om mijn vriend te zijn.

Nu je weet je hoe seaweed krijgt en dit op een effectieve manier kunt farmen, kun je dit dus ook snel en gemakkelijk gebruiken als een ingrediënt in maaltijden of er fiber van maken. Met dat laatste kun je ook verschillende crafting recipes maken, waaronder rope. Met een seaweed maak je elke keer vijf fiber. Dus als je rope nodig hebben, moet je twee seaweed plukken. Ke hebt namelijk acht fiber nodig om een rope te maken op een workbench.

Seaweed vinden in Disney Dreamlight Valley

Wil je graag meer uit Disney Dreamlight Valley halen? Klik dan zeker eens door naar onze gidsen over hoe je jouw huis upgrade, ratatouille maakt en crudites en fish sandwiches klaarmaakt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Disney Dreamlight Valley

Video Game

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties