Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disney Dreamlight Valley release - Waar en wanneer kun je Disney Dreamlight Valley kopen?

Update: releasedatum early access.

Disney heeft voor zowel jong als oud altijd iets magisch. Disney Dreamlight Valley is een gratis life-sim adventure game ontwikkeld door Gameloft. De studio werd in 1999 door Michel Guillemot, medeoprichter van Ubisoft, opgericht en werkt voornamelijk aan mobile games. De nieuwe Disney-game is echter op de pc, Mac en consoles speelbaar.

Op het moment van schrijven is er nog niet veel over de game bekend, al lijkt een ‘Sims meets Disney’ de lading behoorlijk te dekken. Maar hoe zit het met de Disney Dreamlight Valley release, early access, setting en gameplay? In dit overzicht lees je alvast alle informatie die je over Disneys nieuwste game moet weten.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Disney Dreamlight Valley release - Vanaf wanneer kun je Disney Dreamlight Valley kopen?

Hoewel er nog niet veel over Disney Dreamlight Valley bekend is, heeft ontwikkelaar Gameloft wel al een releasejaar vermeld. De game staat namelijk voor 2023 gepland.

Ook is bekend op welke platforms dat zal zijn. Disneys game is namelijk aangekondigd voor de pc, Mac, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One en Xbox Series X/S. Aangezien Disney Dreamlight Valley free-to-play is, kun je de game via de reguliere online stores downloaden.


Disney Dreamlight Valley early access - Vanaf wanneer kun je vroegtijdige toegang krijgen?

Daarnaast krijgt Disney Dreamlight Valley early access. Daarvoor moet je echter tegen betaling een Founder’s Pack aanschaffen, maar de prijs is op het moment van schrijven nog onbekend. Daarnaast kun je via de Xbox Game Pass vroegtijdige toegang tot de game krijgen. De Disney Dreamlight Valley early access start op 6 september 2022, waarbij een geselecteerd deel van de content beschikbaar wordt gesteld. Tevens kun je in de early access exclusieve in-game awards krijgen.


Disney Dreamlight Valley setting - Wat is de Forgetting?

De game speelt zich in Dreamlight Valley af, een plek waar alle Disney- en Pixar-personages met elkaar leven. Op een dag vindt echter de zogeheten 'Forgetting' plaats. De ooit zo harmonieuze vallei is door duisternis omsluierd en wordt omsingeld door mysterieuze planten genaamd Night Torns. Alle inwoners zijn bovendien hun herinneringen kwijt. Het is aan jou om dit probleem op te lossen.


Disney Dreamlight Valley gameplay - Disney ontmoet Sims?

Disney Dreamlight Valley is een mix tussen een life-sim en een adventuregame. Je creëert je eigen avatar en schept je eigen wereld, maar gaat daarnaast op avontuur waarbij vele Disney- en Pixar-personages op je pad komen. De game haalt dus de nodige inspiratie uit The Sims, Stardew Valley en Animal Crossing.

Van Buzz Lightyear tot Ursula en van Elsa tot Scar. In Disney Dreamlight Valley ontmoet je veel personages uit het Disney- en Pixar-universum die allen in Dreamlight Valley wonen. Alle helden en slechteriken hebben een eigen verhaal met betrekking tot de Forgetting. Om hun verloren herinneringen te herstellen, voer je quests voor ze uit en bouw je een vriendschappelijke band met ze op die je de nodige perks opleveren.

Naast het adventuregedeelte is life-simulation een belangrijk onderdeel van de gameplay. Volgens ontwikkelaar Gameloft ben je 40 tot 60 uur verder om alle gebieden in de game te ontgrendelen, die je vervolgens elk naar wens kunt aanpassen. Daarnaast kun je je eigen avatar customizen en je huis volledig naar wens inrichten. Tot slot zijn er diverse activiteiten zoals designen, koken, vissen, landbouw, mijnbouw, dieren temmen en speciale items craften. De animatiefilms en pretparken van Disney beloven hier hoe dan ook een onuitputtelijke bron voor content te zijn.

Read this next