Skip to main content

Disney Dreamlight Valley - clay uitgelegd

Waar je clay vindt en hoe je dit veelzijdige materiaal verzamelt.

Je moet clay vinden in Disney Dreamlight Valley als je bepaalde items en materials wilt craften en 'The Mysterious Wreck' quest van Goofy wilt voltooien.

Om dingen te craften en quests te voltooien waarvoor je clay nodig hebt, moet je exact weten waar je clay vindt en hoe je clay krijgt in Disney Dreamlight Valley. Dat alles is precies wat je hieronder te weten komt.

Als je op zoek bent naar clay voor Goofy's The Mysterious Wreck' quest klik dan zeker eens door naar onze gids over hoe je seaweed krijgt in Disney Dreamlight Valley.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hier vind je clay in Disney Dreamlight Valley

Omdat clay enkel in bepaalde gebieden van Disney Dreamlight Valley te vinden is, moet je eerst specifieke gebieden ontgrendelen.

Om clay te vinden moet je dus Dreamlight spenderen om Glade of Trust, Sunlit Plateau, of The Forgotten Lands te ontgrendelen. Het goedkoopste gebied van deze drie met clay is de Glade of Trust. Dat kost je 5.000 Dreamlight en dus raden we je aan om dit gebied als eerste te ontgrendelen.

Clay vinden in Disney Dreamlight Valley

In de Glade of Trust kun je ook hardwood en iron ore vinden. Dat laatste heb je dan weer nodig om het gebroken raft in Goofy's quest te herstellen. Als je clay nodig hebt in combinatie met een ander materiaal dat je niet kunt vinden in de Glade of Trust, dan raden we aan om Sunlit Plateau te ontgrendelen in de plaats. Je kan toch niet Forgotten Lands gaan zonder Sunlit Plateau eerst te bezoeken.

Clay vinden in Disney Dreamlight Valley

Zo krijg je clay in Disney Dreamlight Valley

Om clay te krijgen in Disney Dreamlight Valley, moet je met je shovel putten graven in de Glade of Trust, Sunlit Plateau of de Forgotten Lands. Dit zijn voorlopig de enige plekken waar je clay kunt vinden.

Clay vinden in Disney Dreamlight Valley

Het is echter niet gegarandeerd dat je altijd clay zult vinden als je een put graaft in deze gebieden. Toch is clay gelukkig niet zeldzaam en zul je al snel bergen clay hebben om items te craften.

We raden overigens aan om bij het verzamelen van clay, of eender welk ander materiaal, in Disney Dreamlight Valley altijd je blauwe Energy-meter gevuld te houden door maaltijden mee te nemen, of de Wishing Well te ontgrendelen in het gebied. Met de Wishing Well kan je fast-travellen naar andere gebieden of naar je huis. Dat is handig want dan moet je niet steeds een gerecht meenemen.

Clay vinden in Disney Dreamlight Valley
We vonden 34 clay nadat we vijf minuten aan een stuk putten groeven in de Glade of Trust.

Als je graaft, moet je omgaan ('hang out') met een personage die een digging bonus heeft. Een personage die dat heeft zal af en toe clay vinden wanneer jij dat ook doet. Aangezien je zelf kunt kiezen welke bonussen de dorpelingen hebben wanneer je een bepaald friendship-niveau bereikt, is deze digging bonus niet verbonden aan een specifiek personage. Je hebt het volledig zelf in de hand!

Heb je meer hulp nodig in Disney Dreamlight Valley? Dan kun je op onze website gidsen vinden over hoe je jouw huis upgrade, hoe je ratatouille maakt en hoe je crudites en fish sandwiches bereidt.

Read this next