Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dishonored tabletop RPG aangekondigd

Cor-voor de fans.

Er is een nieuwe tabletop RPG in de maak die zich afspeelt in het Dishonored-universum. The Dishonored Roleplaying Game wordt ontwikkeld door Modiphius Entertainment, het bedrijf dat eerder ook Star Trek Adventures uitbracht.

Net zoals in de games kun je als een assassin met bovennatuurlijke krachten spelen, maar dat is lang niet de enige mogelijkheid. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een normale avonturier of een medewerker van het keizerlijk hof te zijn.

Net zoals in de games zijn Chaos en Void Powers belangrijke mechanics. Die zitten allebei verwerkt in het nieuwe Momentum-systeem. Dat systeem wordt ondersteund door Modiphius' eigen 2D20-systeem. Het basispakket van de roleplaying game bevat eveneens een boek van 300 pagina's met onder andere een vierdelige campaign in Dunwall.

The Dishonored Roleplaying Game komt deze zomer uit. Wij kijken er alvast naar uit om met enkele redacteurs rond de tafel te kruipen. Recent verkozen we immers Dishonored tot een van de beste games van het decennium (2010-2019).

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties