Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dishonored duurt 12 tot 14 uur

Tenminste, als je snel bent...

First-person actiespel Dishonored is uit te spelen in twaalf tot veertien uur. Dat zeiden Harvey Smith en Raphael Colantonio van uitgever Bethesda in een blogpost van diezelfde uitgever. Geen verkeerde lengte voor een singleplayer actiegame, maar wellicht minder lang dan sommige gamers verwachtten. Maar niet getreurd.

De heren wisten namelijk ook dat je veel meer tijd kwijt kunt in de game die dit najaar in de schappen ligt. Het heeft vooral te maken met de manier waarop je speelt. Dishonored biedt je namelijk verschillende mogelijkheden. Ga je guns blazing je vijanden tegemoet zul je niet langer bezig zijn dan veertien uurtjes. Kies je een subtielere aanpak, door bijvoorbeeld omgevingen af te speuren of gesprekken af te luisteren, doet twee keer zo lang over de game.

In Dishonored hebben spelers hoofdpersoon Corvo onder de knoppen. Hij beschikt over speciale krachten. Zo kan hij de tijd even stil zetten of het lichaam van een mens of dier overnemen. Door deze krachten te combineren met wapens moeten er in de game verschillende objectives worden uitgevoerd, zoals het vermoorden van je doelwit of het ongezien binnenkomen in een gebouw. Dit alles in een stad die wat weg heeft van Londen met een stoer retro steampunk-sfeertje die doet denken aan een kruising van BioShock en Deus Ex: Human Revolution.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties