Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disgaea Dimensions 2, meer PS3 JRPG's naar Europa

Time and Eternity en The Guided Fate Paradox voor de liefhebbers.

Liefhebbers van Japanse RPG's gaan een goed jaar tegemoet: NIS America brengt drie titels uit het niche-portfolio naar Europa.

De eerste op het programma is Time and Eternity. Deze titel is in Japan bekend onder de naam Toki to Towa en gooide daar hoge ogen om z'n grafische stijl en animatie. In deze game is het net alsof je een animatieserie speelt. De game is ontwikkeld door Image Epoch. Deze studio is voornamelijk bekend van handheldgames als Sands of Destruction, de spirituele opvolger van Xenogears. Time and Eternity komt in de zomer uit.

In de herfst is het tijd voor Disgaea Dimensions 2: A Brighter Darkness. Dit is de vijfde game in de tactische franchise van Nippon Ichi Software, maar qua setting en personages het eerste echte vervolg op de eerste Disgaea. Goed nieuws voor de fans dus, want de cast van Disgaea: Hour of Darkness is misschien wel het meest geliefd van alle delen. Het spel komt later uit omdat deze in Japan zelfs nog moet verschijnen.

Rond diezelfde periode komt The Guided Fate Paradox ook uit, een roguelike die intern door NIS America is ontwikkeld. Grafisch lijkt de game erg op Disgaea, maar de gameplay heeft meer weg van een dungeon crawler dan van een tactische RPG.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties