Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disgaea 5 Complete release op de pc uitgesteld

Op het laatste moment, dood.

Ontwikkelaar Nippon Ichi Software laat weten dat de release van Disgaea 5 Complete op de pc wordt uitgesteld naar 'zomer 2018'. De release van de game stond aanvankelijk gepland voor 7 mei.

In een statement laat de studio weten dat de game is uitgesteld 'om bugs en andere problemen met de pc-versie te verhelpen'. Ook is er volgens NIS een probleem ontdekt dat 'veel tijd nodig heeft om te worden opgelost'.

Er wordt echter gespeculeerd dat de release van Disgaea 5 is uitgesteld vanwege de staat van een demo van de game. Het lijkt er namelijk op dat Nippon Ichi per ongeluk de volledige versie van de game heeft weggegeven.

De demo is aanvankelijk enkel aan een klein aantal mensen uitgedeeld als onderdeel van een actie van compterbouwer Alienware. Deze demo is nu volledig van Steam verwijderd, ook uit de bibliotheken van de personen die een code voor de testversie hadden ontvangen.

Nippon Ichi Software en zijn Amerikaanse tak NIS America hebben de laatste tijd vaker problemen met het uitbrengen van nieuwe games. Zo is Ys 8: Lacrimosa of Dana uit de verkoop gehaald om de vertaling te verbeteren en bugs in de pc-versie te verhelpen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties