Skip to main content

Discord viert zesde verjaardag met nieuw logo

Gebruikers zijn niet blij.

Discord blies op 13 mei zes kaarsjes uit en viert dat met een nieuw logo. Het nieuwe logo werd eerder deze week onthuld via een blogpost.

Het nieuwe logo - oftewel Clyde - is aan de bovenkant lichtjes aangepast en staat niet meer in een tekstballon. Discord ging voor het nieuwe logo naar eigen zeggen niet over een dag ijs, het is het eindresultaat na verschillende iteraties.

Daarnaast gebruikt de maker nu een lettertype dat is gebaseerd op het custom font Ginto. Verder is de schrijfwijze aangepast van allemaal hoofdletters naar enkel een hoofdletter aan het begin van de naam. Als laatste werd de kleur aangepast naar een feller, meer gesatureerd blauw-paars dat de naam Blurple krijgt.

Bekijk op YouTube

Discord-gebruikers zijn echter niet zo opgezet met de nieuwe look en lieten dat meteen blijken op Reddit. Veel gebruikers willen dat Discord het oude logo terug gebruikt, anderen noemden het nieuwe logo dan weer amateuristisch en een iemand vergelijkt het oude logo zelfs met de Captain America van de The Avengers-films en het huidige met de versie van de held uit The Falcon and the Winter Soldier.

Naast een nieuw logo kondigt Sony onlangs aan dat de Discord voice chat begin 2022 naar PlayStation Network komt. Of de service in de toekomst ook naar Xbox Live komt, is onbekend.

Read this next