Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Disco Elysium komt naar Nintendo Switch

"A hug a day keeps the bourgeoisie away."

De isometrische detectivegame Disco Elysium komt naar de Nintendo Switch. Dat maken Aleksander Rostov en Helen Hindpere van ontwikkelaar ZA/UM bekend.

De twee medewerkers van ZA/UM waren te gast bij BBC's podcast 'Game On'. "Dit interview onderbreekt mij op dit moment van het schrijven van de ontwerpdocumentatie voor de gebruikersinterface en invoersystemen voor de Switch-versie," vertelt Rostov.

"De ontwikkeling van de port vindt binnenkort plaats," vult Hindpere aan. Wanneer de Switch-versie precies lanceert, is nog niet bekendgemaakt.

Cover image for YouTube videoDISCO ELYSIUM - Launch Trailer (Official)

In Disco Elysium speel je een detective die een moordzaak probeert op te lossen. Hij is echter zijn geheugen verloren, waardoor je met pijn en moeite het mysterie moet ontrafelen. Om je daarbij te helpen, heb je de keuze uit diverse skills en dialoogopties.

De kwaliteiten van Disco Elysium werden ook door anderen opgemerkt. Tijdens de BAFTA Games Awards viel de game drie keer in de prijzen, namelijk voor Best Debut Game, Best Music en Best Narrative.

De game komt ook naar de PlayStation 4 en de Xbox One. Ook daarvoor is nog geen release bekendgemaakt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Disco Elysium

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties