Skip to main content

Dirt Rally consoles - 5 dingen die je moet weten

Stof vreten.

Vandaag is de release van Dirt Rally op de consoles. Codemasters keert terug naar de oude aanpak van de Colin McRae Rally-games: realisme staat hier dus voorop. De Dirt Rally review kan je al een tijdje op onze site lezen. Maar ben je nog niet volledig op de hoogte, dan zetten we hier de vijf belangrijkste weetjes over de racegame op een rijtje.

1. Er zijn geen flashbacks

Sinds de release van GRID in 2007 heeft bijna elke Codemasters-game van 'flashbacks' gebruikgemaakt. Daarmee kun je de tijd kort terugdraaien als je een fout hebt gemaakt. Dat is in Dirt Rally helemaal verdwenen. Je moet leven met je fouten. Of de race helemaal opnieuw beginnen.

2. Dirt Rally is meer dan enkel rally

Hoewel de focus wel degelijk op Rally ligt, kan je ook aan de slag met Hillclimb- en Rallycross-events. In Hillclimb probeer je het legendarische Pikes Peak zo snel mogelijk te voltooien. Rallycross plaatst je dan weer tegelijk met andere racers op een circuit dat deels uit tarmac en deels uit een andere ondergrond bestaat.

3. Het gaat om een overzetting van de pc-versie

Dirt Rally op de consoles is een overzetting van de pc-versie van de game. Die kwam in april 2015 eerst op Early Access uit, omdat Codemasters geen financiële risico's wilde nemen en tegelijk wat van de feedback van fans wilde opsteken. Een volledige release op de pc volgde in december 2015.

4. Dirt Rally draait op 60 frames per seconde

Codemasters benadrukt dat de game op zowel de PlayStation 4 als op de Xbox One aan 60 frames per seconde draait. Op die manier is het racen het meest vloeiend. Qua resolutie is er een klein verschil. De PlayStation 4-versie heeft een resolutie van 1080p, terwijl de Xbox One-versie dynamisch wisselt tussen 900p en 1080p, afhankelijk van de omstandigheden.

5. Consolesversies bevatten alle content

De consoleversies bevatten alle content die sinds de release in Early Access op de pc is uitgekomen. Dat komt neer op de locaties Finland, Duitsland en Pikes Peak, maar ook extra auto's zoals de 2001 Subaru Impreza. Volledig nieuw zijn videotutorials om beginnende rallyrijders uitleg te geven en zeven extra auto's, waaronder de Renault Alpine A110.

Bekijk op YouTube

Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Read this next