Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dirt 5 is een PlayStation 5 launch game

PlayStation 5 release wordt iets vuiler.

Ontwikkelaar Codemasters laat weten dat Dirt 5 een PlayStation 5 launch game is. De titel is dus beschikbaar bij de PlayStation 5 release.

Naast een PlayStation 5-versie komt de game ook naar Xbox Series X en hebben beide versies snellere laadtijden. Op de next gen consoles is de game bovendien te spelen in een 4K-resolutie aan 120fps. Wie de game bij de release op 10 november koopt voor PlayStation 4 of Xbox One kan later gratis upgraden naar de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Wanneer je de next-gen upgrade van PlayStation 4 naar de PlayStation 5 overzet, kun je jammer genoeg enkel je Playgrounds-creaties meenemen. Alle andere progressie gaat jammer genoeg verloren. Xbox One-gebruikers hebben meer geluk, want zij mogen wel alle gemaakte progressie meenemen naar de Xbox Series X.

Dirt 5 is niet de enige PlayStation 4 game die je geen toegang meer geeft tot je eerdere progressie na een upgrade naar de PlayStation 5. Ontwikkelaar RGG Studio en Insomniac Games maakten namelijk eerder bekend dat Yakuza: Like A Dragon en Spider-Man save files van de PS4 niet overdraagbaar zijn naar de PlayStation 5.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties