Skip to main content

Digitale PS3- en Vita-games kregen plots vervaldatum

53 jaar overtijd.

Een paar dagen geleden meldden PlayStation-gebruikers dat ze geen toegang meer hadden tot hun digitale PlayStation 3- en PlayStation Vita-games, omdat die zo'n 53 jaar geleden waren "vervallen". Vermoedelijk gaat het om een bug in het systeem bij Sony.

Twitteraar Christopher Foose deelde op 8 april een afbeelding waarin je kunt zien dat de PlayStation 3- en PlayStation Vita-ports van Chrono Cross op 31 december 1969 vervielen, terwijl hij de game pas op 1 mei 2014 had gekocht. Sommige spelers dachten zelfs dat Sony spelers op die manier richting de digitale remaster Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition wilde duwen.

Dat laatste bleek uiteindelijk niet het geval, want enkele andere spelers lieten weten dat het probleem ook opdook bij de PlayStation 3- en PlayStation Vita-ports van Chrono Trigger, Final Fantasy 6, Final Fantasy Origins, War of the Lions en Rune Factory: Oceans. Een andere Vita-gebruiker meldde zelfs dat hij geen toegang meer kreeg tot zijn volledig bibliotheek.

Enkele Vita-gebruikers ontdekten dat je soms opnieuw toegang krijgt tot die games als je je PlayStation Plus-abonnement met een maand verlengt.

Read this next