Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Digitale PS3- en Vita-games kregen plots vervaldatum

53 jaar overtijd.

Een paar dagen geleden meldden PlayStation-gebruikers dat ze geen toegang meer hadden tot hun digitale PlayStation 3- en PlayStation Vita-games, omdat die zo'n 53 jaar geleden waren "vervallen". Vermoedelijk gaat het om een bug in het systeem bij Sony.

Twitteraar Christopher Foose deelde op 8 april een afbeelding waarin je kunt zien dat de PlayStation 3- en PlayStation Vita-ports van Chrono Cross op 31 december 1969 vervielen, terwijl hij de game pas op 1 mei 2014 had gekocht. Sommige spelers dachten zelfs dat Sony spelers op die manier richting de digitale remaster Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition wilde duwen.

Dat laatste bleek uiteindelijk niet het geval, want enkele andere spelers lieten weten dat het probleem ook opdook bij de PlayStation 3- en PlayStation Vita-ports van Chrono Trigger, Final Fantasy 6, Final Fantasy Origins, War of the Lions en Rune Factory: Oceans. Een andere Vita-gebruiker meldde zelfs dat hij geen toegang meer kreeg tot zijn volledig bibliotheek.

Enkele Vita-gebruikers ontdekten dat je soms opnieuw toegang krijgt tot die games als je je PlayStation Plus-abonnement met een maand verlengt.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties