Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Digitale distributie in 2013 overheersend

Zal binnen twee jaar retail overmeesteren.

Volgens het onderzoeksbedrijf DFC Intelligence zal de verkoop van digitale spelexemplaren het aantal verkochte winkelexemplaren in 2013 overstijgen.

Het succes van digitale distributie is volgens DFC voor een groot stuk te danken aan de financiële crisis uit 2008, waardoor er "een verschuiving is gekomen van spellen die voor 60 euro verkocht worden, richting games die online free-to-play speelbaar zijn op de PC".

DFC gaat verder door te zeggen dat digitale verkopen steeds populairder zullen worden door het feit dat zowel Sony als Microsoft geen plannen hebben om hun nieuwe consoles voor 2014 op de markt te brengen.

"Het probleem is dat beide bedrijven geen haast hebben om met hun nieuwe consoles op de proppen te komen", liet David Cole van DFC weten. Wel voorspelt hij dat de Wii U een sterke verkoop zal kennen, maar dat de marktpenetratie van Nintendo hun aankomende console nooit zo hoog zal gaan liggen als bij de Wii.

Algemeen gezien zal de games industrie dit jaar met drie procent stijgen, aldus DFC, terwijl de verkoop van spellen tegen 2016 goed zal zijn voor zo'n slordige 81 biljoen dollar. Het geld dat men uit winkelverkopen kan slaan zal binnen de vijf jaar dalen tot 43 biljoen dollar.

Reacties