Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dieven stelen 6000 exemplaren Call of Duty: Modern Warfare 3

Games ter waarde van €400 000.

We hoeven je vast niet te vertellen dat vanaf morgen de langverwachte nieuwe telg in de Call of Duty serie het overgrote deel van de beschikbare plaats in alle gamesrekken van zowat iedere gamesverkoper ter wereld zal inpalmen. Nuja, enkele Franse winkels buiten beschouwing gelaten dan, want dit weekend zou in Frankrijk maar liefst een hele vrachtwagen vol exemplaren van de game ontvreemd zijn.

Zaterdagochtend reed een duo in Créteil, net ten zuiden van Parijs, een vrachtwagen klem door een ongeluk te veinzen om de bestuurder vervolgens met traangas te neutraliseren en er met de vracht vandoor te gaan. In eerste instantie werd enkel bevestigd dat de lading voor ruim €400 000 aan videogames bevatte. Volgens ultimateps3.fr zou het evenwel om exemplaren van Activisions nieuwste gaan.

Ze allemaal aan woekerprijzen van de hand doen voor de officiële release, wordt moeilijk. In Amerika daarentegen ging al een vroeg exemplaar van de blockbuster via ebay over de virtuele toonbank voor niet minder dan $1725. Oorzaak was een winkel die per ongeluk een week vroeger dan voorzien de verkoop van Call of Duty: Modern Warfare 3 startte. Een slechte investering als je het ons vraagt, want de koper riskeert -als hij met z'n game op Xbox Live gaat- dat Microsoft zijn account blokkeert.

Veel zal de verkoop er allicht niet onder te lijden hebben, Modern Warfare 3 wordt zonder enige twijfel de bestverkochte game van 2011. Of de game dat ook verdient, kan je zelf beslissen door hem vanaf morgen in huis te halen of je leest het heel binnenkort gewoon in onze review. Tot die tijd echter zal je het moeten stellen met onze E3-preview van Call of Duty: Modern Warfare 3.

Moderne Oorlogsvoering versie 3.
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties