Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DICE ziet FPS MMO niet zitten

Geen Battlefield MMO dus.

DICE GM Karl-Magnus Troedsson heeft gezegd dat het bedrijf geen plannen heeft om een FPS MMO te maken, wat dus wilt zeggen: geen Battlefield MMO.

In een video interview met GameInformer, zei Troedsson dat het niet alleen te veel werk is, maar dat het ook moeilijk zou zijn om de Battlefield reeks in zo'n genre te plaatsen.

"De werkelijkheid is dat het een enorme onderneming is," zei hij. "Het is moeilijk om een franchise met gevestigde waarden in een nieuwe positie te plaatsen - je hebt de kerngroep van mensen die er van houden je game te spelen en ik ben niet altijd zeker of zoiets de juiste zet is."

"De hoeveelheid spelers is ook een tegenargument. Als je dat pixel-perfect gevoel wilt hebben bij het schieten van iemand, dan moet je hoge framerate constant blijven, wat moeilijk te doen is in een grote open omgeving."

Hij gelooft echter wel dat bepaalde MMO mechanieken zeer goed zouden werken in online shooters: "Ik geloof dat de volgende stap voorwaarts voor ons ligt bij het meer focussen op doorzettingsvermogen - vrij te spelen zaken, leaderboards, punten, dergelijke dingen. Ik denk dat we een meer MMO-gerichte visie zullen krijgen op zulke zaken in plaats van het creëren van een grote open omgeving dat compleet bezet is door miljoenen spelers op hetzelfde moment," zei Troedsson.

Battlefield 3 werd getoond op de GDC voor de eerste keer deze week. Het zal eind 2011 uitkomen voor PC, 360 en PS3.

Reacties