Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DICE werkte 7 jaar aan Mirror's Edge

Ook zo lang wachten op het vervolg?

De jongens en meisjes bij DICE, de ontwikkelaar die we vooral kennen van de Battlefield reeks, werkten volgens hun ex-baas Fredrik Liliegren ongeveer zeven jaar aan Mirror's Edge. Dit was een vooruitstrevende game uit 2008 die het ongeacht het positieve onthaal in de pers redelijk slapjes deed wanneer we naar de verkoopcijfers kijken.

"Initieel was het spel niet eens Mirror's Edge", laat Liliegren weten. "Er was een team bij DICE dat werkte aan 'onze nieuwe IP', en dat was zeven jaar voordat we het spel op de markt brachten. Ik denk dat het aan het einde van de rit een sterk product geworden is."

Liliegren gelooft dat DICE met Mirror's Edge iets deed wat nog ooit eerder gedaan was. "Het had de overgang naar de volgende generatie consoles (PS2/Xbox/GC-tijdperk naar PS3/X360/Wii-tijdperk, red) nodig zodat we de game konden tweaken," gaat Liliegren verder.

Ongeacht het mindere succes van Mirror's Edge zou een klein team bij DICE in het geheim toch aan het werken zijn aan een vervolg. Informatie daaromtrent ontbreekt echter nog, al zou het ons niet verwonderen dat de titel opduikt tijdens de EA-persconferentie op de aankomende E3 in LA.

Getagged als

Reacties