Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DICE onthult nieuw progressiesysteem Star Wars Battlefront 2

Buit-engewoon interessant.

Uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar DICE hebben het nieuwe progressiesysteem voor Star Wars Battlefront 2 onthuld. Het nieuwe systeem wordt vanaf 21 maart aan de game toegevoegd.

In het nieuwe systeem krijg je geen Star Cards meer in Loot Crates. Je kunt voortaan alleen nog maar Star Cards ontgrendelen middels Skill Points die je verdient door classes, heroes of schepen te levelen.

Loot Crates bevatten voortaan enkel nog cosmetische voorwerpen en upgrades. Je kunt Loot Crates ook niet meer aanschaffen met echt geld. In plaats daarvan krijg je Loot Crates als je dagelijks inlogt of specifieke mijlpalen voltooit.

In april introduceert DICE een systeem voor het aanschaffen van nieuwe skins voor je personages. Je kunt deze cosmetische items aanschaffen met credits die je verdient door de game te spelen. Daarnaast kun je ook crystals gebruiken die je met echt geld aanschaft.

Tot slot belooft de ontwikkelaar dat er in de gamende maanden meer patches voor Battlefront 2 worden uitgebracht. Deze introduceren onder andere nieuwe modi voor de game.

Star Wars Battlefront 2 is eind vorig jaar uitgebracht voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game kreeg veel kritiek vanwege zijn loot boxes en andere microtransacties. Zo kondigden zowel de Belgische als Nederlandse kansspelautoriteit een onderzoek aan.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties