Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DICE: "Mensen klaar voor Mirror's Edge 2"

Krijgt deze ruwe diamant een vervolg?

DICE is vooral bekend van de Battlefield-serie maar een aantal jaar geleden bracht de studio ook het uitstekende Mirror's Edge uit, een game waarin je kan free-runnen en je voornaamste doel is om zo snel mogelijk van punt A naar punt B te gaan in een open wereld. De game kon rekenen op goede kritieken maar deed het niet zo goed qua verkoopcijfers.

Nu denkt de studio echter dat de markt klaar is voor een sequel op de game.

In een interview met website Spong zei DICE producer Patrick Liu dat hij denkt dat "de mensen klaar zijn om terug in [Mirror's Edge] te springen."

"We merken dat er een enorme fanbase is, het is bijna een cult! We weten bovendien welke sterktes we hadden en wat onze zwakheden waren voor die game. Als we een nieuwe game zouden uitbrengen, dan zouden we wel weten wat te verbeteren en hoe we een breder publiek moeten aanspreken. Dus ik denk zeker wel dat er een markt voor is."

Ook uitgever Electronic Arts liet al uitschijnen dat ze klaar zijn voor een Mirror's Edge 2. EA-man Frank Gibeau zei eerder dit jaar al dat EA actief bezig is met onderzoeken hoe ze de game kunnen terugbrengen.

"We houden van die franchise, de gasten van DICE hebben echt iets speciaal gemaakt met die game. Je moet echt een 'big idea' hebben voor de volgende game, en daar werken we nu aan", zei Gibeau daar ook nog over.

Vingers gekruist!

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties