Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DICE komt met details over The Tides of War in Battlefield 5

'Een evoluerende ervaring'.

Ontwikkelaar DICE heeft in een blogpost meer uitleg gegeven over het Tides of War-systeem in Battlefield 5.

De studio beschrijft de feature als 'een voortdurend evoluerende reis' die ervoor zorgt dat Battlefield 5 blijft veranderen. De studio is van plan om spelers 'onder te dompelen in het epische conflict door de gameplay te blijven aanpassen'. Er wordt een vergelijking gemaakt met de introductie van nieuwe wapens gedurende de oorlog.

Eerder raakte al bekend dat Battlefield 5 geen Season Pass heeft. Tides of War dient als vervanging van een dergelijke pass. Zo wordt er om de paar maanden nieuwe verhaalcontent aan de game toegevoegd. Ook worden er nieuwe 'gameplay-ervaringen' geïntroduceerd.

Een afbeelding voor Tides of War lijkt te suggereren dat je steeds nieuwe wapens, voertuigen, evenementen en skins tot je beschikking krijgt. DICE heeft echter nog niet precies uitgelegd hoe dit werkt.

Verder is bekend geraakt dat de eerste Tides of War-content Fall of Europe heet. De content is een 'thematische ervaring' die tijdelijk speciale assignments en nieuwe missies aan de game toevoegt.

Een belangrijk aspect van Tides of War is je Company. Dat is een verzameling van aangepaste soldaten, voertuigen en wapens. Je kunt je Company tijdens de multiplayermodus en de Combined Arms co-op feature gebruiken. De Companies kunnen eerst alleen Brits of Duits zijn.

Elke soldaat is dus volledig aan te passen. Je kunt ook nieuwe Archetypes voor de verschillende classes in de game ontgrendelen met XP die je in multiplayer verdient. Archetypes zijn specialisties voor de classes in de game.


Wil je meer weten? Hier lees je over de Battlefield 5 release, battle royale, multiplayer, Premium Pass en alles wat we weten.

Over de auteur

Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties