Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DICE belooft wijzigingen progressiesysteem Star Wars Battlefront 2

Oh ja, die game.

Ontwikkelaar DICE en uitgever Electronic Arts hebben laten weten dat het progressiesysteem in Star Wars Battlefront 2 wordt gewijzigd.

"We werken momenteel aan grote veranderingen wat betreft het progressiesysteem van Star Wars Battlefront 2. Deze wijzigingen worden gedaan op basis van jullie feedback en wensen. In maart komen we met meer informatie over de aanpassingen", aldus de studio.

Star Wars Battlefront 2 is al maanden het epicentrum van controverse rondom microtransacties en loot boxes in games. Zo raakte al voor de release van de game bekend dat het aanschaffen van loot boxes voor een oneerlijk voordeel kunnen zorgen.

Daarnaast duurde het aanvankelijk erg lang om Darth Vader vrij te spelen zonder ervoor te betalen. De kosten van deze Hero Characters zijn inmiddels aangepast. Electronic Arts heeft verder al laten weten dat microtransacties blijven bestaan in Star Wars Battlefront 2.

De controverse rondom de game bereikte zelfs de politiek. Zo veroordeelde een Belgische minister de loot boxes in Star Wars Battlefront 2. De Belgische en Nederlandse kansspelcommissie doen ook onderzoek naar Star Wars Battlefront 2.

Het is nog maar de vraag of de aangekondigde wijzingen de game nog kunnen redden. Mede dankzij de media-aandacht is Star Wars Battlefront 2 bijna synoniem geworden voor een pay-to-win-systeem. De tijd zal het leren.

Over de auteur

Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen