Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Diablo voor het eerst digitaal te koop via GOG

Ook Warcraft en Warcraft 2 op komst.

Online winkel GOG biedt vanaf nu Diablo te koop aan. Het is de eerste keer dat die game digitaal beschikbaar is voor moderne pc's. GOG laat bovendien weten dat ook andere Blizzard-games zoals Warcraft en Warcraft 2 binnenkort voor het eerst digitaal te koop zijn.

De GOG-versie van Diablo bevat twee modi. De klassieke modus is identiek aan de originele game uit 1996, met ondersteuning voor klassieke battle.net matchmaking. De moderne modus ondersteunt dan weer Windows 10 en bevat ook verschillende bug fixes. De Hellfire-uitbreiding voor Diablo maakt geen deel uit van de GOG-versie.

De game is beschikbaar voor 9 euro. Het is momenteel nog niet geweten vanaf wanneer Warcraft en Warcraft 2 opnieuw te koop worden aangeboden. Intussen werkt ook Blizzard Entertainment zelf aan remakes van oude games. Zo is vorig jaar Warcraft 3: Reforged aangekondigd.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties