Skip to main content

Diablo Immortal komt niet in Nederland en België uit

Blizzard waagt de gok niet.

Blizzard Entertainment brengt Diablo Immortal niet in Nederland en België uit. Het gaat daarbij om zowel de mobiele versie als de pc-versie.

Tegenover Tweakers heeft Activision Blizzard Benelux bevestigd dat de game in Nederland en België niet via de app stores en Battle.net beschikbaar zal zijn. De vertegenwoordiger van het bedrijf geeft als enige reden 'de huidige exploitatievoorwaarden in deze landen'op.

Aangezien Diablo Immortal free-to-play is, is het aannemelijk dat lootboxes een belangrijk onderdeel van het verdienmodel van de studio vormen. Daarmee lijkt de reden om de game niet in Nederland en België uit te brengen primair met de wetgeving omtrent lootboxes te maken te hebben.

Bekijk op YouTube

Lootboxes in games worden door de Belgische autoriteiten namelijk als gokken en dus illegaal geclassificeerd. Om die reden mag bijvoorbeeld Electronic Arts geen FIFA-points in het land verkopen. In Nederlands zijn de regels omtrent lootboxes iets soepeler, maar dat is voor Blizzard Entertainment vooralsnog geen reden om de game hier wel uit te brengen.

Voor wat het waard is: de Diablo Immortal release is 2 juni. De game is dan op pc, Android en iOS verkrijgbaar.

Read this next