Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Diablo III sluit de franchise niet af

Blizzard heeft verdere plannen met de reeks

Blizzard is een ontwikkelaar waar je alles van mag verwachten. Zo wisten ze meer dan vier jaar stil te houden dat ze in het geheim aan Diablo III aan het werken waren en ontvangen ze elke maand zo'n 12,99 euro van meer dan tien miljoen spelers over heel de wereld om World of Warcraft te mogen spelen. Toch had de ontwikkelaar het tijdens de afgelopen Blizzard Worldwide Invitational het wat minder over hun bekende MMORPG, maar stond het derde deel in de Diablo-reeks volledig centraal.

Om meteen met de deur in heus te vallen: Diablo III zal niet het einde van de nog steeds immens populaire franchise betekenen. Dat gaf Jay Wilson, de lead designer van het spel, toe in een interview met MTV Multiplayer. "Diablo III, voorgegaan door deeltje twee en één, sluit wel de trilogie af, maar dat wilt niet zeggen dat het doek valt over het volledige Diablo-universum.", aldus Wilson.

Wilde fans die nu meteen hun Lord of Terror-poppetjes uit de kast halen en overal gaan roepen dat Wilson het heeft over een toekomstige Diablo-MMO kalmeren best een beetje. Wilson had het in datzelfde gesprek meer dan eens over de boeken die rond Diablo worden geschreven, waardoor hij net zo goed naar een nieuw geschreven werk zou kunnen verwijzen. Wij hebben binnenkort een gesprek met Blizzard over Diablo III op de Leipzig Games Convention, waar we de ontwikkelaar over al deze zaken - en nog veel meer - aan de tand zullen voelen.

Reacties