Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Blizzard introduceert sociale features Diablo III: Reaper of Souls

Clans en communities in de eerste Diablo III-uitbreiding.

Ontwikkelaar Blizzard stelt vandaag de nieuwe sociale features voor van Diablo III. Clans en communities geven je de mogelijkheid om beter met andere spelers te communiceren. Beide features zitten momenteel in de bèta- en testfase. De aankondiging ervan loopt een maand voor op de lancering van de Reaper of Souls-uitbreiding.

Clans dienen om een eerder kleine groep spelers op elkaar af te stemmen. Zo organiseer je als clan beter met spelers die dezelfde doelen hebben of op gelijke tijden spelen. Een clan is alleen toegankelijk op uitnodiging, hoewel je daar ook om kunt verzoeken. Deze clans bevatten maximum 120 spelers.

Communities hebben open of gesloten toegang, wat van de moderator in kwestie afhangt. Er staat geen maximum op het aantal leden. Het doel is informeler dan dat van clans en focust op sociale interactie tussen spelers. In tegenstelling tot de clans kun je lid zijn van meerdere communities tegelijk.

Eerder al beschreef Marcel de Jong Reaper of Souls als Blizzards antwoord op de kritiek op Diablo III. Hij ging daarvoor op pad tijdens de gesloten bètafase.

De ontwikkelaar lanceert de uitbreiding op 25 maart voor pc en Mac. Uiteindelijk komt de consoleversie inclusief Reaper of Souls ook naar PlayStation 4.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties