Skip to main content

Diablo III komt naar PS3 en PS4

"Strategische samenwerking om de wereld te veroveren."

Chris Metzen, vicevoorzitter van Blizzard Entertainment, heeft tijdens de PlayStation Meeting 2013 vermeldt dat Diablo III naar zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 3 komt. Dit vormt onderdeel van het nieuwe verband tussen Sony en Blizzard Entertainment.

Metzen grapte dat deze samenwerking "een strategische partnerschap om de wereld te veroveren" is. De vicevoorzitter vertelde dat, ondanks de vele PC spellen van het bedrijf, Blizzard Entertainment op de consoles haar start maakte met spellen als Lost Vikings. Het noemen van deze titel leidde tot gejuich en geklap van een handje vol mensen in de zaal die Metzen bedankte voor hun enthousiasme. "Na zoveel tijd aan de PC kant van de straat te hebben gespeeld, willen we ook weer eens kijken bij de consoles. Daarom brengen we Diablo III naar zowel PS3 en PS4."

Het derde deel van de immens populaire hack and slash dungeon crawler RPG bevat een lokale coöperatieve modus. Vier spelers kunnen het spel tegelijkertijd spelen in dezelfde kamer vanaf een console. Metzen vertelde dat de coöp modus gebruik maakt van een enkel scherm. Het beeldscherm wordt dus niet opgesplitst in vier kleinere segmenten waar elk personage afzonderlijk te zien is.

Tijdens PAX (Penny Arcade Expo) East heeft Blizzard Entertainment een speelbare demo paraat.

Chris Metzen van Blizzard Entertainment, Inc.

Read this next