Skip to main content

Diablo 4 Seasons, Battle Pass en Shop onthuld

Geen duivelse pay-to-win.

Blizzard heeft meer uitleg gegeven over de Seasons, Battle Pass en de shop van Diablo 4.

Hoewel Diablo 4 op 6 juni uitkomt, start Season 1 pas in de loop van juli. Zo wil Blizzard spelers eerst de kans geven om de campaign van de game uit te spelen.

Elk kwartaal komt er een nieuw seizoen uit. Via het Season Journey-menu ontdek je telkens de beschikbare content en de seizoensgebonden beloningen.

Bekijk op YouTube

Per seizoen is er iedere keer een andere Battle Pass beschikbaar. De gratis Battle Pass bevat 27 tiers met cosmetische voorwerpen en Smouldering Ashes die je XP, Gold of Obols opleveren.

Verder zijn er ook 63 tiers die je enkel ontgrendelt door met Platinum de Premium Pass aan te schaffen. Platinum is de in-game munteenheid die je enkel kunt kopen met echt geld en kunt uitgeven aan cosmetische voorwerpen of de Battle Passes.

Een Premium Pass kost 1000 Platinum ($ 9,99). Daarnaast is er ook nog een Accelerated Battle Pass. Die kost 2800 Platinum ($ 24,99) en geeft je toegang tot alle premium tiers, laat je 20 tiers overslaan en beloont je met een speciaal cosmetisch voorwerp.

Diablo 4 cosmetics
Het verschil tussen in-game ontgrendelde uitrusting en in de shop gekochte cosmetische voorwerpen. | Image credit: Blizzard

Blizzard benadrukt dat er geen pay-to-win elementen in Diablo 4 zitten. Zo zijn de cosmetische voorwerpen bedoeld om "spelers de kans te geven om zichzelf in-game te uiten".

In ander Diablo-nieuws daagt Blizzard Diablo 4 bèta-testers uit om de servers te doen crashen

Read this next