Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Diablo 4 Seasons, Battle Pass en Shop onthuld

Geen duivelse pay-to-win.

Blizzard heeft meer uitleg gegeven over de Seasons, Battle Pass en de shop van Diablo 4.

Hoewel Diablo 4 op 6 juni uitkomt, start Season 1 pas in de loop van juli. Zo wil Blizzard spelers eerst de kans geven om de campaign van de game uit te spelen.

Elk kwartaal komt er een nieuw seizoen uit. Via het Season Journey-menu ontdek je telkens de beschikbare content en de seizoensgebonden beloningen.

Per seizoen is er iedere keer een andere Battle Pass beschikbaar. De gratis Battle Pass bevat 27 tiers met cosmetische voorwerpen en Smouldering Ashes die je XP, Gold of Obols opleveren.

Verder zijn er ook 63 tiers die je enkel ontgrendelt door met Platinum de Premium Pass aan te schaffen. Platinum is de in-game munteenheid die je enkel kunt kopen met echt geld en kunt uitgeven aan cosmetische voorwerpen of de Battle Passes.

Een Premium Pass kost 1000 Platinum ($ 9,99). Daarnaast is er ook nog een Accelerated Battle Pass. Die kost 2800 Platinum ($ 24,99) en geeft je toegang tot alle premium tiers, laat je 20 tiers overslaan en beloont je met een speciaal cosmetisch voorwerp.

Diablo 4 cosmetics
Het verschil tussen in-game ontgrendelde uitrusting en in de shop gekochte cosmetische voorwerpen.

Blizzard benadrukt dat er geen pay-to-win elementen in Diablo 4 zitten. Zo zijn de cosmetische voorwerpen bedoeld om "spelers de kans te geven om zichzelf in-game te uiten".

In ander Diablo-nieuws daagt Blizzard Diablo 4 bèta-testers uit om de servers te doen crashen

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties