Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Diablo 4 is best verkochte game van juni 2023

Juni is Lilithmaand.

Datawebsite Games Sales Data (GSD) heeft ontdekt dat Diablo 4 de best verkochte game van juni 2023 was in Europa. Na Hogwarts Legacy en mogelijk na Tears of the Kingdom is de titel meteen ook de tweede of derde best verkochte titel van 2023.

66% van alle verkochte exemplaren van Diablo 4 is de pc-versie van de game, een vijfde is voor de PlayStation 5 en het overgebleven aantal wordt gesplitst tussen de Xbox Series X/S en de PlayStation 4.

Final Fantasy 16 is de tweede best verkochte game van juni 2023. Ondanks de goede cijfers doet die titel het bij zijn lancering 24% minder goed dan Final Fantasy 7 Remake bij diens release. Die game kwam wel uit in volle coronapandemie.

Qua hardware zien we dat de PlayStation 5 de Nintendo Switch opnieuw inhaalt. De DualSense-controller overtroeft de Xbox Wireless-controller dan weer.

Eerder onthulde Blizzard Entertainment ook dat er al twee uitbreidingen voor Diablo 4 in de maak zijn. Verder vind je op onze website ook nog de Diablo 4 review.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties