Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Diablo 3 uitbreiding Reaper of Souls aangekondigd

Nieuwe klasse, act, omgeving, end game en meer!

Blizzard heeft zonet de eerste echte uitbreiding voor Diablo 3 aangekondigd: Reaper of Souls.

In deze expansie trek je niet langer ten strijde tegen één van de heersers van de hel, maar tegen een gevallen engel genaamd Malthael. Deze engel der wijsheid heeft de black soulstone met Diablo's geest in zijn bezit en leidt een legioen engelen des doods. Hij heeft het plan opgevat om elke demoon en mens de grond in te stoppen en te reanimeren als pion in zijn leger.

Malthael kan bestreden worden met een nieuwe klasse, de Crusader. Deze heilige jongen wordt beschreven als een mid-range melee klasse die het moet hebben van schilden terwijl hij in het rond zwaait met een flail of wat spreuken op de tegenstand afvuurt.

Die tegenstand zal groter zijn dan ooit tevoren met nieuwe monsters zoals de Seraphs die doden kunnen oproepen, de grote Executioners en de Death Maidens. Al deze nieuwe monsters verschuilen zich in Westmarch, een willekeurig gegenereerd gebied voor de nieuwe act van Reaper of Souls zich zal afspelen.

Naast de opgetrokken level cap tot level 70 heeft Blizzard ook het loot systeem aangepast. Zo zullen vijanden minder vaak voorwerpen laten liggen, maar zijn deze vondsten van hogere kwaliteit. Legendary drops zullen in Reaper of Souls ook vaker geschikt zijn voor de klasse waar je mee speelt.

In de dorpen die je bezoekt zal je ook een nieuwe artisan terugvinden, de mystic. Deze jongen kan je wapens van gedaante doen veranderen en kan hun statistieken volledig omgooien.

Tenslotte werkt Blizzard ook aan een verbeterde end game. Zo zullen er 'loot runs' komen. Tijdens deze events die een kwartiertje duren, kan je extra veel loot verzamelen in random dungeons gevuld met random monsters. Ook het paragon systeem wordt herwerkt. Zo krijgt een speler nu eenzelfde paragon level over al zijn personages.

Over een release date werd nog niet gesproken. "When it's done" is momenteel waarschijnlijk het beste antwoord.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties