Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Diablo 3 snelst verkopende PC game ooit

Grootste PC lancering in de gamegeschiedenis

Diablo 3 is op de eerste dag 3,5 miljoen keer verkocht. Hiermee stoot de game World of Warcraft: Catacylsm van de troon, tevens een Blizzard titel. Daarnaast waren er ook nog 1,2 miljoen spelers die de game hadden verkregen via de World of Warcraft Annual Pass. In totaal speelden 4,7 miljoen spelers de game op de dag van lancering. Tenminste, als ze geen login problemen hadden. Dat maakt dat Diablo 3 de grootste lancering in de gamegeschiedenis heeft.

Blizzardbaas Mike Morhaime is uiteraard erg blij met de cijfers, maar biedt ook zijn excuses aan de duizenden spelers die door de rommelige lancering niet direct konden spelen. Zelfs niet als ze de singleplayer content wilden spelen, omdat de speler zelfs dan in verbinding moet blijven met de servers van Battle.net.

Nu de kinken uit de kabels beginnen te verdwijnen stort Blizzard zich op het aanpassen van de daadwerkelijke game zelf en luistert daarbij ook naar feedback uit de community. Er wordt nu vooral gelet op de balans tussen de verschillende classes. Zo zijn de helende krachten van de 'monk' class al aangepast. Een volledige lijst hotfixes wordt later verwacht.

De Monk in actie in Diablo 3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
Over de auteur
Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.
Reacties