Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Diablo 3 voegt Paragon system toe dat de level cap omhoog duwt

De kans op Legendary item drops is ook verhoogd.

Blizzard heeft een nieuw leveling systeem toegevoegd aan hun populaire rpg Diablo 3 dat spelers toelaat om de vaardigheden van hun personages verder te ontwikkelen, ook nadat ze het maximale level hebben bereikt.

Details kan je terugvinden op de Battle.net Blog. Het Paragon systeem dat in patch 1.0.4 wordt toegevoegd is een systeem dat spelers die level 60 bereikt hebben nog verder ervaringspunten laat verzamelen die optellen bij de nieuwe Paragon levels. Er zijn in totaal honderd(!) van die Paragon levels te bereiken. Elk level dat je daarin stijgt geeft je een boost voor elk van je core stats (strength, dexterity, intelligence en vitality) en geeft je een extra kans van drie procent om geld en magic items te vinden. Daarnaast zullen andere spelers waar je mee samenspeelt jouw behaalde Paragon levels zien waar vroeger je normale level stond.

Volgens game director Jay Wilson zou het behalen van het eerste Paragon level even lang duren als de tijd die je moest spenderen om van level 59 naar 60 te geraken. Alle volgende levels zouden elk nog langer duren dan het vorige. Wie level 100 in het Paragon systeem wil bereiken zal een even grote inspanning moeten leveren als iemand die level 99 wou bereiken in Diablo 2. Honderden en honderden uren spelen, dus.

Daarnaast is er ook de Gold en Magic find bonus die elk Paragon level met zich meebrengt. Wie dus een level 100 Paragon personage bezit zal 300 keer sneller Legendary Items op het slagveld vinden dan een ander, niet Paragon personage. Wie daarnaast nog eens Magic Find gear aantrekt, zal betrekkelijk sneller aan die extreem zeldzame prulletjes kunnen komen.

Nu is het enkel nog wachten op die PvP-modi en het feest dat Diablo 3 heet kan eindelijk echt van start gaan. Waarom duurt dat toch in godsnaam zo lang, Blizzard?

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties