Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deze PlayStation VR2-games zijn in 2023 beschikbaar

2023 wordt een VR-feestje.

Sony onthult 11 PlayStation VR2-games die in de loop van 2023 uitkomen op het platform. De game die meteen opvalt is The Dark Pictures Anthology: Switchback VR. Dat wordt een spirituele opvolger voor Until Dawn: Rush of Blood. In die titel moet je een zeer enge rollercoasterrit voltooien door doelwitten kapot te schieten en enge vijanden uit te schakelen.

Cover image for YouTube videoThe Dark Pictures: Switchback VR - Announce Trailer | PS VR2 Games

Ook deze PlayStation VR2-games zijn beschikbaar in 2023:

  • Crossfire: Sierra Squad – een first-person shooter in VR die wordt ontwikkeld door Smilegate.
  • The Light Brigade – een single-player roguelike van ontwikkelaar Funktronic Labs die ook een cross-buy-game voor PlayStation VR en PSVR2 is. Spelers kunnen The Light Brigade vanaf 15 november pre-orderen.
  • Cities VR: Enhanced Edition – deze VR-versie van Cities: Skylines is momenteel al te spelen op de Meta Quest. Cities VR: Enhanced Edition is vanaf 15 november te pre-orderen.
  • Cosmonious High – deze schoolsimulator is van Job Simulator-ontwikkelaar Owlchemy Labs en is momenteel al beschikbaar voor Steam VR en Quest 2. Cosmonious High is vanaf 15 november te pre-orderen.
  • Hello Neighbor: Search and Rescue – de VR-versie van de populaire Hello Neighbor-franchise die uitkomt voor PlayStation VR and PlayStation VR2. Hello Neighbor: Search and Rescue is vanaf 15 november te pre-orderen.
Cover image for YouTube videoHello Neighbor VR: Search and Rescue - Reveal Teaser | PS VR2 & PS VR Games
  • Jurassic World Aftermath Collection – Een survival action-adventure collectie van Jurassic World Aftermath Part 1 en 2, momenteel al te spelen op de Meta Quest.
  • Pistol Whip VR – de verbeterde versie van Pistol Whip uit 2019 in VR. De game is momenteel al beschikbaar via Quest en PlayStation VR.
  • Zenith: The Last City – de verbeterde versie van de MMORPG op Quest en PlayStation VR. Spelers die de versie op PlayStation VR bezitten, kunnen deze gratis upgraden naar PlayStation VR2. Spelers kunnen Zenith: The Last City vanaf 15 november pre-orderen.
  • After the Fall – de verbeterde versie van de coöperatieve VR-shooter die in 2021 uitkwam voor Quest en PlayStation VR. Spelers die de versie op PlayStation VR bezitten, kunnen deze gratis upgraden naar PlayStation VR2.
  • Tentacular – een port van het octopusspel dat nu al beschikbaar is voor Quest 2 en SteamVR. Tentacular is vanaf 15 november te pre-orderen.
Cover image for YouTube videoTentacular - Announcement Trailer | PS VR2 Games

Deze games komen bij het lijstje van reeds aangekondigde PSVR2-games zoals Horizon Call of the Mountain, No Man’s Sky en Resident Evil Village.

Spelers die graag de trailers van alle bovenstaande games willen bekijken, kunnen terecht op de PlayStation Blog.

Sony liet verder ook weten wat de gratis PlayStation Plus Essential games van november zijn en volgens een gerucht vindt Discord-integratie voor PlayStation-consoles in maart 2023 plaats.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties