Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deze herfst exclusieve titels voor DSi

Opletten geblazen dus!

De Nintendo DSi is ondertussen bijna een half jaar op de markt verkrijgbaar, maar nog steeds hebben we geen enkel volwaardig spel gezien dat gebruik maakt van de nieuwe functies van de handheld. Akkoord, er zijn DSiWare games verkrijgbaar waarbij de camera gebruikt moet worden, maar de DS-titel die momenteel in de winkelrekken liggen bieden geen specifieke ondersteuning aan voor deze functionaliteit.

Verschillende bronnen laten echter weten dat Nintendo plannen heeft om de situatie stilaan te veranderen. Blijkbaar zullen er deze herfst al enkele spellen verschijnen die specifiek voor de DSi ontworpen zijn. Deze titels zullen met andere woorden niet werken op een normale DS, in tegenstelling tot het aankomende Jam Sessions 2 en My Healthy Cooking Coach die op beide platformen speelbaar zijn, maar op de DSi enkele extra opties te bieden hebben.

De consument met geen DSi in huis zal met andere woorden in de toekomst goed moeten opletten welke titels speelbaar zijn op zijn of haar systeem, en welke niet. Nintendo wil verwarring tegengaan door de DSi-only games aan te bieden in een andere verpakking. Zo ziet het ernaar uit dat DSi-software terug te vinden zal zijn in witte doosjes, terwijl de DS-spellen gewoon in het grijs-zwart verpakt blijven. Ook de cardridges zelf zullen wanneer het om een DSi-spel gaat spierwit zijn. Of deze anders gekleurde kaartjes nog zullen passen in de reguliere DS is onduidelijk.

Om alles extra duidelijk te maken zal er ook op de verpakking van de DSi-only spellen een waarschuwing te vinden zijn waarop te lezen staat dat deze titels niet speelbaar zijn op een gewone DS (Lite).

Getagged als

Reacties