Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deze games zijn inbegrepen in het nieuwe PlayStation Plus-abonnement

Klassiekers.

Sony onthult alle games en functies waar je via het nieuwe PlayStation Plus-abonnement toegang toe krijgt. Onder de games vind je hedendaagse en klassieke games terug.

Wie gaat voor PlayStation Plus Extra of Premium krijgt toegang tot een catalogus van PlayStation 4- en PlayStation 5-games van PlayStation Studios en externe ontwikkelaars. Gebruikers met een Premium-abonnement krijgen verder ook toegang tot klassieke PlayStation 1- en PlayStation Portable-games die voorzien zijn van verbeterde framerates en een hogere resolutie.

Bij sommige van die klassieke titels krijg je ook toegang tot een nieuwe interface waarin spelers op elk moment hun voortgang kunnen opslaan en de mogelijkheid hebben om een bepaald deel opnieuw te spelen. Sony biedt in de bibliotheek ook remasters van originele games die eerder te spelen waren op de PlayStation 4 aan.

Wie verder ooit een digitale PlayStation 1- of PlayStation Portable-titel kocht, kan die kosteloos en zonder abonnement downloaden. Daarnaast zullen er binnenkort ook klassieke games afzonderlijk beschikbaar zijn.

Als laatste is het voor Premium-abonnees ook mogelijk om originele en geremasterde PlayStation 3-games te streamen op de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc. Daarvoor verwijzen we je graag door naar onze lijst met alle PlayStation Plus Premium-games.

Het nieuwe Playstation Plus-abonnement is vanaf 22 juni beschikbaar in Europa. Naast Sony doet ook Ubisoft zijn duit in het zakje voor dit nieuwe abonnement. Die laatste onthulde gisteren namelijk dat Ubisoft+ en Ubisoft+ Classics binnenkort naar PS4 en PS5 komen.

Read this next