Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Devil May Cry krijgt eigen animatieserie

Van de makers van Castlevania.

Devil May Cry krijgt een eigen animatieserie die in de toekomst op een streamingdienst te zien is. Dat maakt producent Adi Shankar vandaag bekend. Shankar is ook verantwoordelijk voor de Castlevania-serie op Netflix.

Castlevania en Devil May Cry zijn beide onderdeel van wat nu een 'bootleg universe' wordt genoemd, korte series met een rauwe ondertoon die gebaseerd zijn op bestaande IP's. Daarmee wordt dus gehint dat ook andere games er later deel van uit kunnen maken.

Het tweede seizoen van Castlevania is net uit op Netflix en presteert volgens Shankar boven verwachting. Zelfs zo goed, dat de serie vrijwel meteen een derde seizoen is toegezegd. Toch is nog niet zeker of ook Devil May Cry op Netflix uitkomt. Shankar is benaderd door drie verschillende streamingdiensten en moet nog een keuze maken.

Ondertussen werkt Capcom aan Devil May Cry 5. De actiegame komt op 8 maart 2019 uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One en heeft meer weg van de originele vier games dan van de Ninja Theory-reboot.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen