Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Devil May Cry Collection in ontwikkeling?

Capcom bekijkt de mogelijkheden.

Het opnieuw uitbrengen van games uit het verleden is niets nieuws. Nintendo doet het elke week via haar Virtual Console op de Wii, en ook Microsoft en Sony zorgen er regelmatig voor dat spellen uit vorige generaties hun weg vinden naar hedendaagse consumenten via PlayStation Network en Xbox Live Arcade. De nieuwste trend lijkt echter het opgraven van oude klassiekers en deze herwerken zodat ze gebruik maken van alle nieuwste snufjes, zoals HD-graphics, de ondersteuning van Trophies en Achievements, en een verbeterde besturing.

Een recent voorbeeld hiervan is de Metriod Prime Trilogy die zopas in de winkelrekken verschenen is, en natuurlijk krijgen we volgend jaar ook de God of War Collection te zien waarin de twee eerste delen te vinden zijn, maar dan aangepast om gebruik te maken van de kracht van de PlayStation 3. Uitgever en ontwikkelaar Capcom heeft duidelijk interesse in dit fenomeen en Christian Svensson, de grote man bij Capcom USA, zal dan ook meteen de avonturen van Kratos voor zijn PS3 in huis halen. Niet alleen omdat hij een fan van de reeks is, de man zal ook wat marktonderzoek verrichten rond het mogelijke succes van de God of War Collection.

Op het officiële forum van Capcom ging hij nog een klein stapje verder. "Ik wil niet dat mensen het verkeerde idee krijgen (ik zeg namelijk niet dat er iets zal gebeuren), maar ik zie wat interesse in God of War-achtige behandeling voor de Devil May Cry reeks...zijn er misschien nog titels uit de bibliotheek van Capcom die jullie op deze manier willen zien terugkomen?", aldus Svensson.

De eerste drie delen waren tijdens het PS2-tijdperk erg populair, al was Devil May Cry 2 het zware schaap binnen de reeks. Ons lijkt het alvast heel interessant om te zien wat Capcom nog allemaal voor ons in petto heeft.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties